Teški dani za Tursku

Bivši igrač Chelseaja i Newcastlea se još uvijek vodi nestalim u Turskoj, u nedjelju je zabio gol za pobjedu svoje momčadi

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nažalost, svega nekoliko sati kasnije našao se među nestalima nakon urušavanja stambene zgrade u Hatayu. Na popisu nestalih vodi se i sportski direktor kluba Taner Savut



ISTANBUL Nogometni reprezentativac Gane Christian Atsu (31) među nestalima je nakon urušavanja stambene zgrade u Hatayu u Turskoj nakon snažnog potresa u ponedjeljak.


Krilni igrač reprezentacije Gane i turskog prvoligaša Hatayspora u nedjelju je golom u sedmoj minuti sudačke nadoknade donio pobjedu svojoj momčadi u susretu protiv Kasimpase.


Nažalost, svega nekoliko sati kasnije našao se među nestalima nakon urušavanja stambene zgrade u Hatayu. Na popisu nestalih vodi se i sportski direktor kluba Taner Savut.




Dvojica njegovih suigrača, kao i članovi tehničkog osoblja, navodno su izvučeni iz ruševina.


“Christian Atsu i Taner Savut su još uvijek pod ruševinama,” potvrdio je dopredsjednik kluba Mustafa Ozat za tursku TV postaju Play Spor.


Atsua je 2013. kupio Chelsea iz portugalskog Rio Avea, međutim veći dio vremena je proveo na posudbama u Newcastle Unitedu i Evertonu. Igrao je i za Bournemouth i Malagu, a od rujna prošle godine je u Turskoj.


Za reprezentaciju Gane je upisao 65 nastupa i postigao devet golova. Posljednji nastup za reprezentaciju je upisao prije tri godine.


“Naša srca i molitve su uz preživjele i molimo se da naš sugrađanin iz Gane, Christian Atsu, bude pronađen živ i zdrav”, tvitala je predsjednica Gane Nana Akufo-Addo.


Mediji navode kako je među nestalima i vratar Malatyaspora Ahmed Turkaslan (28).


“Još nismo pronašli našeg vratara Ahmeta Eyupa Turkaslana. Trenutno nema znakova. Njegova žena se spasila,” kazao je pomoćni trener kluba Ilhan Var.


Među ostalim turskim sportašima za koje se vjeruje da su nestali je i 14 odbojkaša Hataya, rukometni reprezentativac Cemal Kutahya….


U seriji snažnih potresa koji su pogodili jugoistok Turske, kao i u susjednoj Siriji, prema posljednjim izvješćima poginulo više od 2.000 ljudi.