Zastrašivanje

Bivšem kapetanu Foggie zapaljena ulazna kućna vrata, sumnja se na nezadovoljne Ultrase

Hina

Igrač je oko dva sata ujutro primijetio da dim ulazi u dom kroz glavna vrata koja su bila zapaljena. Požar su primijetili i susjedi koji su brzo došli ugasiti požar i pomoći obitelji



RIM Ulazna vrata na kući bivšeg kapetana talijanskog nogometnog trećeligaša Foggie, Federica Gentilea (35) zapaljena su tijekom prošle noći dok je on bio u svom domu sa suprugom i dvoje male djece, objavila je talijanska agencija ANSA.


Epizoda se dogodila usred noći. Igrač je oko dva sata ujutro primijetio da dim ulazi u dom kroz glavna vrata koja su bila zapaljena. Požar su primijetili i susjedi koji su brzo došli ugasiti požar i pomoći obitelji.


“Bio sam u kući sa svojim malim kćerkama, srećom ništa se nije dogodilo. To je vrlo ozbiljna epizoda. Ovdje sam samo da bih igrao nogomet,” kazao je Gentile.




“Mogla se dogoditi tragedija, ali srećom susjedi su brzo intervenirali kantama vode i ugasili požar”, rekao je predsjednik kluba Roberto Felleca.


Predsjednik kluba to je nazvao “nesumnjivim zastrašivanjem kojem je klub izložen”.


“Uvjeren sam da to nisu istinski navijači Foggije, ali vrijeme je da to pokažemo i da ne šutimo,” dodao je.


Oglasio se i gradonačelnik Foggie Franco Landella kazavši kako je “požar mogao imati puno gore posljedice, čak i razorne”.


“Imamo posla s nasilnicima. Nije u redu da mala kriminalna i nasilna manjina pokvari sklad cijele zajednice”, rekao je gradonačelnik.


Prošle godine zapaljen je automobil koji je pripadao igraču Foggije, a na meti je bilo i vozilo vlasnika kluba nakon što je momčad izgubila jednu utakmicu.


U posljednje vrijeme protiv kluba su održani brojni protesti najžešćih navijača poznatih kao Ultrasi.


Foggia je igrala u Serie A tijekom 1990-ih, međutim 2019. su ispali iz Serie B u četvrti rang zbog financijskih nepravilnosti. Prošle su sezone izborili promociju u Serie C i trenutno su na devetom mjestu svoje skupine.