Snaga karaktera

Bilićev WBA je ispao iz FA Kupa, ali hrvatski stručnjak je zbog nekih stvari ponosan

Portal Novilist.hr

Slaven Bilić/Foto REUTERS

Slaven Bilić/Foto REUTERS



RIJEKA Hrvatski stručnjak na klupi WBA nakon ispadanja iz FA Kupa od Newcastlea vrlo jednostavno je locirao razloge poraza koji je vrlo lako mogao završiti i drugačije. Kaže Slaven Bilić njegova momčad se nakon samo 47 minuta igre našla u (pre)velikom zaostatku od tri gola samo zbog toga jer su njegovi igrači previše respektirali ugledne goste. Preciznije, veznjake Seaha Longstaffa i Nabila Bentaleba. Naime, WBA je početkom nastavka gubio 3:0, da bi na kraju umalo završilo i potpunim preokretom. 


– Mi nismo klub koji bi trebao biti ponosan i sretan nakon pobjeda, ali koliko god bio razočaran konačnim rezultatom toliko sam sretan zbog naše igre, posebno u nastavku – govorio je Bilić nakon susret. – Jednostavno smo u utakmicu ušli s prevelikim respektom prema njima,  a posebno njihovim veznjacima. Njihovi vezni igrači su imali previše vremena da prime i distribuiraju loptu prema napadačima. Rekli smo igračima da u nastavak moraju ući s puno pozitivnijim stavom. Reakcija nakon trećega gola bila je sjajna.


Bilićevi igrači postigli su do kraja utakmice dva pogotka. 




– Na nesreću prekasno smo postignuli drugi gol, više nije bilo vremena za treći. Međutim, ponosan sam na reakciju i karakter kojega smo pokazali – kazao je hrvatski stručnjak na klupi ovog engleskog drugoligaša.