Riječki susreti

Beograđanima nogometni turnir pravnika odigran u kampu na Rujevici

Portal Novilist.hr

Zajednička fotografija svih sudionika turnira

Zajednička fotografija svih sudionika turnira



RIJEKA Ekipa beogradskih pravnika osvojila je nogometni turnir na pomoćnom igralištu ispod istočne tribine stadiona na Rujevici u organizaciji udruge SD Pravnik, u kojoj participiraju riječki pravnici. Na turniru su još sudjelovali pravosudni kolege iz Istre i Ljubljane. Beogradski pravnici su zasluženo trijumfirali na Rujevici, njihov izbornik Nino Došen Majkić je nakon travanjskog poraza (2:3) od Riječana na stadionu Čukaričkog shvatio da samo s igračima iz beogradskog bazena ne može parirati Riječanima te je proširio konkurenciju u momčadi došavši u Rijeku s nekoliko pojačanja iz Kragujevca, i u finalu se osvetio Riječanima (4:0) za nedavni poraz.


Što se tiče polufinala, Beograđani su bili bolji od Istrana s 3:0 (Brdar 2, Kostić) dok su domaćini nadvisili slovenske kolege nakon boljeg izvođenja jedanesteraca. Precizni su bili Hrstić, Dukić i Kezić. Treće mjesto pripalo je žuto-zelenima zahvaljujući hat-tricku raspoloženog Bojana Jovina (3:2), a u finalu je momčad iz Beograda bila dominantna uz pogotke Božovića, Brdara, Kostića i Konstantinovića.


Kurioziteta radi, valja istaknuti i jednu nesvakodnevnu situaciju. Golman Kučerka branio je, osim dvije utakmice za svoju momčad (Istra), i dvije utakmice za Riječane kojima nije došao vratar, te tako u jednom danu na golu odradio ukupno 4 utakmice (160 minuta igre!).




Sljedeći susret između Riječana (pojačanih s nekoliko igrača Istre) i Beograđana (pojačanih s nekoliko igrača iz Kragujevca) zakazan je za mjesec travanj, pogađate, u Beogradu.


ISTRA: Boljun, Rakić, D. Peruško, Franković, Sladaković, Rabar, Amidžić, Kučerka, Radulović, B. Jovin, I. Jovin, Radolović, Vrtačić, L. Peruško, Ban.


LJUBLJANA: Gruden, Zupan, Bele, Jakopič, Gazibegović, Bašelj, Andrenšek, Kenda, Samardžija, Bec, Pogačnik.


BEOGRAD: Lekić, Božović, Janičijević, Jovković, Konstantinović, Brdar, Kostić, Stevanović, Čorbić, Biševac, Ječmenica, Spahij, Dragoslavić, Došen.


RIJEKA: Kučerka, Hrast, Dobrović, Filipović, Đ. Markiš, S. Markiš, Carević, Kezić, Dukić, Buvinić, Hrstić, Pulić, Cvijetić, Antoninić, Vojković, Ferri.