Liga prvaka

Benfica uvjerljivo prošla osminu finala, Brugge primio ukupno sedam komada

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Portugalski sastav je na svom Luzu potvrdio svoju superiornost u odnosu na belgijskog prvaka



LISABON Nogometaši Benfice plasirali su se u četvrtfinale  Lige prvaka svladavši u Lisabonu Club Brugge s 5-1 (2-0), te su tako Portugalci potvrdili pobjedu iz Belgije (2-0) iz prve utakmice.


Pogotke su za Benficu dali Rafa Silva (38), Goncalo Ramos (45+2, 57) , Joao Mario (71pen) i David Neres (77), dok je za Belgijance zabio Bjoern Meijer (87).


Portugalski sastav je na svom Luzu potvrdio svoju superiornost u odnosu na belgijskog prvaka. U otvorenoj utakmici u prvom dijelu u 38. minuti Benfica je povela nakon sjajne akcije koja je započela na gol-liniji domaćina. Ramos je u protunapadu poslužio Rafa Silvu, koji okreće svog čuvara i potom u padu neobranjivo zabija. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Ramos se snašao između čak četvorice igrača Bruggesa i postigao gol za 2-0.




Izvanrednu igru Ramos je okrunio svojim drugim golom u 57. minuti, kada je portugalski napadač lako postigao gol s pet metara na asistenciju Grimaldoa.  U 71. minuti nakon prekršaja Sylle, sudac je dosudio kazneni udarac, a precizan je bio Joao Mario, koji je tako postao prvi igrač Benfice od 1963. i čuvenog Eusebija koji je zabio gol napet uzastopnih utakmica Lige prvaka. Na 5-0 povećao Brazilac David Neres osam minuta kasnije, nakon samo dvije minute provedene u igri, a na konačnih 5-1 smanjio je branič Miejer sjajnim udarcem.


Petar Musa ostao je klupi Benfice.