Nova sezona

Belgijci uvode promjene, smanjuju broj klubova prve lige i uvode doigravanje

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Tako će u najvišem razredu belgijskog nogometa u sezoni 2020/21. igrati 16, a ne 18 momčadi koliko je bilo prošle sezone, dok će nakon 30 odigranih kola uslijediti doigravanjeBRUXELLES Novo belgijsko nogometno prvenstvo, koje bi trebalo početi sljedećeg tjedna, a nakon niza pravnih sporova i zapleta koje je prouzrokovao iznenadni kraj prošle sezone zbog izbijanja pandemije koronavirusa odlučeno je kako će se ponešto promijeniti sustav natjecanja.


Tako će u najvišem razredu belgijskog nogometa u sezoni 2020/21. igrati 16, a ne 18 momčadi koliko je bilo prošle sezone, dok će nakon 30 odigranih kola uslijediti doigravanje u kojemu će četiri najbolja sastava odlučivati o novom prvaku.


Za sada je poznato 15 sudionika prve lige, to su Anderlecht, Cercle Brugge, Club Brugge, Eupen, Genk, Gent, Kortrijk, Mechelen, Oostende, Antwerpen, Mouscron, Sporting Charleroi, St. Truiden, Standard i Waregem, dok će o posljednjem sudioniku odlučivati Louvain i Beerschot.
Prvak Belgije za 2021. izborit će izravni plasman u neku od skupina Lige prvaka, drugi će u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će treći i četvrti u Europsku ligu. Iz lige će ispasti posljednja momčad lige.