EURO

Belgija rutinski protiv Rusije, Lukaku zabio dva pogotka uz riječi podrške svojem suigraču u Interu Eriksenu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Belgija je rutinski stigla do pobjede protiv "Zbornaje", a golove su zabili Romelu Lukaku (10, 88) i Thomas Meunier (34).



ST. PETERBURG Brončani s posljednjeg svjetskog nogometnog prvenstva, Belgijanci otvorili su Europsko prvenstvo uvjerljivom 3-0 pobjedom protiv Rusije u St Peterburgu.


Belgija je rutinski stigla do pobjede protiv “Zbornaje”, a golove su zabili Romelu Lukaku (10, 88) i Thomas Meunier (34).


Jedan od favorita turnira imao je još nekoliko prilika, no rezultat se više nije mijenjao.




Belgijanci su u vrlo dominantnom stilu, i bez svog najboljeg igrača ozlijeđenoga de Bruynea, u Sankt Peterburgu pobijedili Rusiju s 3-0 i potvrdili da s pravom konkuriraju kao jedni od najvećih favorita za naslov. S dva pogotka nezaustavljivog Lukakua i jednim Meuniera Belgija je s lakoćom došla do pobjede, a domaćinu Rusiji nisu dopustili niti jednu šansu na utakmici.


Romelu Lukaku doveo je Belgiju u vodstvo u 10. minuti, a napadač Intera je iskoristio dodavanje Mertensa i propuštanje lopte ruskog braniča Semenova, te lako zabio. Lukaku je prilikom proslave gola uputio riječi podrške svom suigraču iz Intera Eriksenu.


U 20. i 22. minuti Vertonghen i Thorgen Hazard propuštaju šanse, da bi u 34. minuti Hazard pokrenuo akciju u kojoj lopta, uz puno sreće, i kratkog odbijanja vratara Šunjina dolazi do Meuniera, a belgijski branič pogađa iz blizine bliži kut.


“Crveni vragovi” su u drugom dijelu “zatvorili” utakmicu, a Rusija je jalovo napadala bez imalo opasnosti za vratara Curtoisa, tako de je drugo poluvrijeme proteklo u vrlo sporom ritmu bez udarca na gol.


Tako je bilo sve do 88. minute kada je Meunier proigrao Lukakua, koji se nezaustavljivo prema ruskim vratima i zabio preciznim udarcem za 3-0.


U prvom susretu ove skupine Finska je šokirala Dansku s 1-0.