Bundesliga

Bayern slavio nad Leverkusenom i približio se novoj tituli, RB Leipzig kiksao protiv fenjeraša i propustio preuzeti drugo mjesto

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Minhenski Bayern sada je velikih deset bodova ispred drugoplasirane Borussije Dortmund, koju u kasnijem terminu danas očekuje susret s Herthom



LEVERKUSEN Aktualni njemački prvak Bayern Munchen sve je bliže svojoj novoj tituli nakon još jedne pobjede, ovoga puta Bavarci su slavili u gostima kod Bayer Leverkusena rezultatom 4:2.


Poveo je domaćin već u devetoj minuti pogotkom Alarija, ali već do poluvremena gosti su rezultat okrenuli u svoju korist zahvaljujući greškama domaće obrane. Zabijali su Coman u 27. minuti, Goretzka u 42. i Gnabry u 45. minuti, a u drugome dijelu vodstvo je povisio Lewandowski (’66.), dok je utješni pogodak domaće momčadi za 4:2 ubacio Wirtz u 89. minuti.


Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Bayern od 67. minute. Minhenski Bayern sada je velikih deset bodova ispred drugoplasirane Borussije Dortmund, koju u kasnijem terminu danas očekuje susret s Herthom.




RB Leipzig na svojem je terenu odigrao neriješeno (1:1) protiv posljednjeplasiranog Paderborna.  Poveo je domaćin u 27. minuti pogotkom Schicka, ali već u 43. je Leipzig ostao s igračem manje nakon što je Upamecano zaradio drugi žuti karton.  Kao kazna tome došao je i pogodak gostiju, i to u sudačkoj nadoknadi (’92.), a pogodak je zabio Strohdiek nakon kornera. Dani Olmo odigrao je za Leipzig 65. minuta.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore