Bez naglih poteza

Bayern neće žuriti s angažmanom novog sportskog direktora, prijelazni rok vodit će klupska legenda

Hina

Predsjednik Bayerna Herberg Hainer i novi direktor Jan-Christian Dreesen/Foto REUTERS

Predsjednik Bayerna Herberg Hainer i novi direktor Jan-Christian Dreesen/Foto REUTERS

Umjesto Kahna na poziciju glavnog klupskog operativca postavljen je Jan-Christian Dreesen



MUENCHEN  Počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeness izjavio je da klub do Božića planira pronaći zamjenu za smijenjenog sportskog direktora Hasana Salihamidžića.


Dan nakon što su Bavarci po 11. put zaredom osvojili naslov njemačkog prvaka tako što su u dramatičnom raspletu zadnjeg kola Bundeslige pobijedili na gostovanju u Koelnu s 2-1, a Borussia Dortmund je na svom stadionu odigrala samo 2-2 protiv Mainza, smijenjeni su glavni direktor Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić.


“Tako bismo postupili čak i da smo osvojili tri naslova, odluka je morala biti donesena na ovaj način”, rekao je Hoeness u razgovoru koji je u ponedjeljak objavljen u tjedniku Kicker.




Umjesto Kahna na poziciju glavnog klupskog operativca postavljen je Jan-Christian Dreesen.


“On poznaje klub iznutra, novi čovjek bi morao provesti još šest mjeseci učeći posao”, pojasnio je Hoeness ovaj izbor.


Klub neće žuriti s izborom novog sportskog direktora pa će u sastavljanju igračkog kadra za sljedeću sezonu sudjelovati nekadašnji izvršni direktor i igračka legenda Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, koji bi trebao preuzeti mjesto u Nadzornom odboru.


Hoeness je rekao da je bilo pogrešno imenovati Kahna za glavnog izvršnog direktora.


“Veliko razočarenje je što sam mislio da on može obaviti posao samo svojom osobnošću, ali umjesto toga on se okružio savjetnicima koji su stvorili katastrofalno lošu atmosferu.”


Kahnu nije bilo dopušteno putovati s momčadi na utakmicu u Koelnu nakon što je obavio razgovor s predsjednikom Bayerna Herbertom Hainerom, koji je rekao da proslavljeni vratar nije dobro primio vijest o otkazu te da se klub ne može s njim “prijateljski rastati”.


Hoeness je nešto pomirljiviji, kad je Kahn u pitanju.


“Imam veliko poštovanje prema toj osobi, kao igrač je postigao je mnogo. Čak i ako nije ispunio očekivanja kao izvršni direktor, moja su vrata uvijek otvorena za Olivera”, poručio je počasni predsjednik Bayerna.