Transfer saga

Barcelona sve dogovorila s Martinezom, ali problem je odšteta, Inter ne želi isplatu u ratama

Hina

Lautaro Martinez (Inter)/Foto REUTERS

Lautaro Martinez (Inter)/Foto REUTERS

Inter je odlučan u tome da odštetna klauzula od 111 milijuna eura za argentinskog nogometaša bude isplaćena u cijelosti u jednoj rati, i to u ograničenom vremenskom razdoblju ljetnog prijeleznog rokaBARCELONA  Barcelona je odlučna da u ljetnom prijelaznom roku dovede napadača Intera Lautara Martineza (22), te je s njime već postigla sporazum o petogodišnjem ugovoru po kojem bi zarađivao 12 milijuna eura po sezoni, objavili su španjolski mediji.


No, Inter nema namjeru popustiti i odlučan je u tome da odštetna klauzula od 111 milijuna eura za argentinskog nogometaša bude isplaćena u cijelosti u jednoj rati, i to u ograničenom vremenskom razdoblju ljetnog prijeleznog roka.


Lautaro Martinez je stigao u Inter u ljeto 2018. iz argentinskog prvoligaša Racinga u transferu vrijednom 25 milijuna eura.
Jednokratna isplata 111 milijuna eura bila bi veliko opterećenje za proračun Barcelone i pitanje je može li španjolski klub ovog ljeta pokriti tako veliki financijski izdatak budući da su mu prihodi smanjeni zbog pandemije koronavirusa.


Mediji također navode da Lautaro Martinez nema namjeru ucjenjivati Inter, te da je je spreman ostati u talijanskom klubu ako transfer propadne.


Lautaro Martinez je stigao u Inter u ljeto 2018. iz argentinskog prvoligaša Racinga u transferu vrijednom 25 milijuna eura. Ove sezone briljira u dresu talijanskog kluba, u 31 utakmici zabio je 16 golova te dodao četiri asistencije.