Liga prvaka

Barcelona se iskupila pobjedom kod neuvjerljivog Juventusa, Leo Messi zabio s bijele točke

Hina

Leo Messi i suigrači slave/Foto REUTERS

Leo Messi i suigrači slave/Foto REUTERS

Dejan Lovren odigrao cijeli susret u porazu Zenita, a Ivan Rakitić ušao u 76. minuti pobjede Seville nad Rennesom



TORINO  U najzanimljivijem dvoboju 2. kolu Lige prvaka u Torinu su nogometaši Barcelone pobijedili Juventus s 2-0, te barem malo umanjili žal zbog poraza u El Classicu.


I Barcelona i Juventus su u Torinu izveli okrnjene sastave, a najviše je kod domaćina nedostajao zaraženi Cristiano Ronaldo. Katalonci su bolje započeli dvoboj, Griezmann je već u 3. minuti pogodio vratnicu, a u 14. minuti su i poveli nakon što je udarac Francuza Dembela s 20 metara zakačio igrača Juvea Chiesu i promijenio smjer, i neobranjivo ušao u mrežu. Potom je čak dvaput VAR poništio golove Moratte, a priliku utakmice je propustio Dembele u 35. minuti, kada je njegov udarac prema vratima zaustavio Bonucci.


U drugom dijelu igrao se vrlo loš nogomet, za razliku od sjajnog prvog poluvremena. U 55. minuti Moratti je VAR zbog zaleđa poništio i treći gol na ovoj utakmici, a u 85. minuti branič domaćih Demiral je dobio crveni karton. U 90. minuti Bernadeschi ruši Fathya, a Leo Messi iz kaznenog udarca postavlja konačnih 2-0.




U drugoj utakmici ove skupine Ferencvaros i Dinamo Kijev su u Budimpešti igrali 2-2, a Ukrajinci su prokockali vodstvo od 2-0.


PSG je slavio u gostima kod Istanbul Basaksehira s 2-0. PSG je skupo platio pobjedu (2-0) kod debitanta iz Turske jer se u 20. minuti ozlijedila brazilska zvijezda Neymar, koji se tako priključio dugoj listi ozlijeđenih igraća Parižana na kojoj su Marco Verratti, Mauro Icardi, Leandro Paredes, Julian Draxler i Juan Bernat. Prema prvim neprovjerenim informacijama u pitanju je aduktor lijeve noge.


Nakon neizvjesnog prvog dijela u drugom se “ukazao” crnoputi Talijan Moise Kean, te golovima u 64. i 79. minuti, oba puta nadodavanje Mbappea, spasio PSG neugodnosti. Turci su čak imali i bolje prilike, ali je briljirao vratar francuske momčadi Navas.


Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 71. minute


U drugoj utakmici ove skupine Manchester United je s uvjerljivih 5-0 na Old Traffordu porazio RB Leipzig pogocima Greenwooda (21), Rashforda (76, 78, 90+2) i Martiala (86).


Nogometaši Chelsea slavili su u susretu 2. kola E skupine Lige prvaka kod Krasnodara s 4-0. Chelsea je pobijedio s 4-0 u prvoj, povijesnoj utakmici Lige prvaka u Krasnodaru jer je ta ruska momčad ove sezone po prvi puta izborila najelitnije natjecanje Europe. Chelsea je u 14. minuti mogao povesti, ali je Jorginho iz kaznenog udarca pogodio lijevu vratnicu. Ipak, u 37. minuti engleska ekipa je povela nakon što je Callum Hudson Odoi udarcem po sredini vrata postigao gol, a u 76. minuti dosuđen je i drugi penal za Chelsea, kojeg je Timo Werner pretvorio u gol za 2-0. Samo četiri minute kasnije Marokanac Ziyech je iskoristio dodavanje Wernera za potvrdu pobjede londonske pobjede, a konačnih 4-0 postavio je Christian Pulisic u 90. minuti. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 71. minute.


U drugoj utakmici ove skupine Sevilla je kod kuće svladala Rennes s 1-0, a Ivan Rakitić je za domaće ušao u 76. minuti.


U skupini F U Dortmundu je Borussia pobijedila Zenit s 2-0 golovima Sancha i Haalanda. Ruski sastav je držao 0-0 sve do 78. minute, kada je Sancho iz penala postigao prvi gol, a Norvežanin je pogodio u sudačkoj nadoknadi. Dejan Lovren je odigrao cijelu utakmicu za Zenit. U drugoj utakmici Club Brugges i Lazio su odigrali 1-1.


SKUPINA E


KRASNODAR – CHELSEA 0-4 (Hudson Odoi 37, Werner 76pen, Ziyech 80, Pulisic 90)


SEVILLA – RENNES 1-0 (de Jong 53)



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore



SKUPINA F


CLUB BRUGGES – LAZIO 1-1 (Vanaken 42//Correa 14)


BORUSSIA DORTMUND – ZENIT 2-0 (Sancho 78pen, Haaland 90+1)



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


SKUPINA G


JUVENTUS – BARCELONA 0-2 (Dembele 14, Messi 90+1pen)


FERENCVAROS – DINAMO KIJEV 2-2 F(Nguen 59, Boli 90//Cigankov 28pen, DePena 41).



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


SKUPINA H


BASAKSEHIR – PSG 0-2 (Kean 64, 79)


MANCHESTER UNITED – RB LEIPZIG 5-0 (Greenwood 21, Rashford 76,78 90’2, Martial 86pen)



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore