Xavi na mukama

Barcelona nije uputila niti jedan udarac u okvir Bayernova gola: “Moramo prihvatiti ovakve situacije”

Hina

Xavi/Foto REUTERS

Xavi/Foto REUTERS

Moramo ostati pozitivni, ostala su nam još četiri trofeja za osvojiti - rekao je trener Xavi



BARCELONA “Moramo se suočiti s realnošću”, kazao je Barcelonin trener Xavi Hernandez, nakon domaćeg poraza od Bayerna (0-3) i eliminacije iz Lige prvaka.


Xavi je u srijedu na Camp Nou proživio jednu od svojih najtežih trenerskih noći. Prije početka utakmice je doznao kako je Barcelona ostala bez izgleda za plasman u osminu finala, a potom je upisala i neugodan domaći 0-3 poraz od Bayerna.


“Moramo se suočiti s realnošću. Mislim da je na nas jako utjecala činjenica da smo već bili eliminirani i prije utakmice. Skupina je bila komplicirana i svašta nam se događalo,” kazao je Barcin strateg.




Barcelona u ogledu protiv Bayerna nije uputila niti jedan udarac u okvir suparničkog gola.


“Moramo ostati pozitivni, ostala su nam još četiri trofeja za osvojiti. Iskreno vjerujem da možemo i hoćemo osvojiti te trofeje. Ali moramo prihvatiti ovakve situacije, suočiti se s njima, natjecati se puno bolje, eliminirati pogreške. Dakle, od sutra moramo promijeniti čip, ponovno postaviti i boriti se za preostale trofeje,” poručio je trener katalonskog sastava.


“Moramo biti samokritični. U svakoj dosadašnjoj utakmici Lige prvaka bili smo barem konkurentni. U Münchenu smo nadigrali Bayern. Ne i ovoga puta. U razgovoru s momčadi govorio sam o hrabrosti, o intenzitetu, o pobjeđivanju u našim duelima. Ali ovo je prvi put ove sezone da sam osjetio da se nismo natjecali kako treba.”


Barcelonu u zadnjem kolu skupine očekuje gostovanje kod Viktorije Plzen, a bez obzira na ishod tog meča nastavit će natjecanje u Europskoj ligi.