Španjolsko prvenstvo

Barcelona je izgubila vjerojatno ključnu utakmicu u borbi za naslov, ali Koeman tvrdi da ništa još nije izgubljeno

Portal Novi list

Antoine Griezmann/Foto REUTERS

Antoine Griezmann/Foto REUTERS

Rekao sam igračima da je vrlo važno ponovno pobijediti, nedjeljna  utakmica kod  Valencije presudna za naše težnje za osvajanjem prvenstva - rekao je trener Koeman



BARCELONA Domaći poraz od Granade bolno je odjeknuo u redovima Barcelone. Priznao je to i trener Ronald Koeman, svjestan je da je njegova momčad ispustila veliku priliku da se približi osvajanju naslova prvaka.


– Moramo prihvatiti  činjenicu da smo izgubili. Poraz je posljedica nedostatka koncentracije u obrani. Rezultat je vrlo razočaravajući, poraz nam teško pada jer smo do sada sami odlučivali o svojoj sudbini u utrci za naslovom prvaka.  Međutim, ostalo je još pet kola… – govorio je Koeman nakon utkamice.


Atletico Madrid je vodeći s dva boda prednosti, ali momčad Diega Simeonea u preostalih pet kola mora i na Camp Nou. Katalonci stoga imaju još izglede da se na kraju domognu nove krune. No, za to im se treba poklopiti barem jedan kiks Reala. Madrižani imaju isti broj bodova, ali su bolje u međusobnim utakmicama s Barcelonom.




– Razgovarao sam s nekoliko igrača nakon utakmice. Jako su razočarani. Rekao sam im da je vrlo važno ponovno pobijediti, nedjeljna  utakmica kod  Valencije presudna za naše težnje za osvajanjem prvenstva – dodao je Nizozemac i objasnio zbog čega je isključen nakon izjednačujućeg gola Granade.


– Uopće ne razumijem što se dogodilo. Ništa nisam rekao, nisam uvrijedio suca. Razgovarao sam s četvrtim sucem, a on je pritom pokazao manjak poštovanja. Prema sudačkom izvještaju nisam poštovao četvrtog suca, ali za mene to nije bilo tako. Nisam upotrijebio niti jednu  ružnu riječ – rekao je Koeman.