Španjolsko prvenstvo

Barcelona ispustila nova dva boda u ludoj tekmi na Camp Nou, Leo Messi zabio 700. gol u karijeri

Portal Novi list

Sergio Busquets u društvu Messija i Rakitića u dresu Barce/Foto REUTERS

Sergio Busquets u društvu Messija i Rakitića u dresu Barce/Foto REUTERS

Utakmicu su obilježila čak tri penala i "panenka" Lea Messija. Real Madrid u četvrtak može otići na teško dostižnih "plus četiri"



BARCELONA Barcelona opet nije uspjela! Nakon remija kod Celte u Vigu uslijedio je novi remi indentičnim rezultatom (2:2) ovoga puta na domaćem terenu protiv Atletico Madrida. Barcelona je dvaput vodila da bi u konačnici ispustila vodstvo i dva dragocjena boda u borbi za naslovom prvaka. Real Madrid je dobio priliku u četvrtak pobjedom nad Getafeom otići na četiri boda prednosti i tako si omogućiti relativno komotnu situaciju do kraja sezone.



Katalonci su poveli u 11. minuti kada je Diego Costa nakon ubačaja Lea Messija iz kornera skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Barcelona je rano vodstvo prosula u 19. minuti kada je sudac Alejandro Hernandez prvi put pokazao na bijelu točku. Vidal je prekršajem zaustavio Carrasca, a vratar Ter Stegen pročitao udarac Diega Coste. No, oglasio se VAR, Ter Stegen je prerano krenuo s gol linije pa su Madrižani dobili priliku za popravni ispit. Saul je zabio za 1:1.




U 50. minuti sudac je ponovo opravdano pokazao na bijelu točku. Felipe je skrivio najstrožu kaznu startom na Semedu, a Leo Messi je “panenkom” zabio svoj 700. pogodak u karijeri. Činilo se u tim trenucima da će Barca prelomiti utakmicu na svoju stranu, no u 62, minuti Semedo je nehotično sapleo Carrasca, Ter Stegen pročitao udarac Saula, no lopta je ipak završila u mreži za konačnih 2:2.


Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je do 62. minute


Ovo je vjerojatno bila i posljednja utakmica Quiquea Setiena na klupi Barcelone. Španjolski mediji su na dan utakmice protiv Atletica servirali priču kako će Setienu biti uručen otkaz u slučaju da ne upiše pobjedu protivi Madrižana.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore