EURO 2021.

Azzurri pobjedom protiv Švicarske postali prva reprezentacija koja se plasirala u osminu finala

Hina

Nogometaši Italije/Foto REUTERS

Nogometaši Italije/Foto REUTERS

Kao i protiv Turske, koju su dobili sa 3-0, i protiv Švicarske su igrali u visokom ritmu i sa puno kombinatorike. Ujedno, Italija je produžila niz nepobjedivosti na 29 utakmica.



RIM U dvoboju 2. kola A skupine EURA Italija je u Rimu svladala Švicarsku s 3-0 (1-0) i postala prva reprezentacija koja se plasirala u osminu finala. Dva je pogotka za Talijane postigao Manuel Locatelli (26, 52), dok je treći gol zabio Ciro Immobile (89).


I u drugoj utakmici u skupini Talijani su pokazali da su zasad među glavnim kandidatima za naslov prvaka na Euru. Kao i protiv Turske, koju su dobili sa 3-0, i protiv Švicarske su igrali u visokom ritmu i sa puno kombinatorike. Ujedno, Italija je produžila niz nepobjedivosti na 29 utakmica.


Prvu prigodu “Azzurri” su stvorili u 11. minuti. Nakon dobrog centaršuta Spinazzole u 16-erac Ciro Immobile je pucao glavom, ali lopta odlazi iznad gola. U 19. minuti nakon kornera zabija Giorgio Chiellini, ali pogodak je poništen nakon intervencije VAR-a zbog igranja rukom Chiellinija.




Ipak, u 26. minuti Talijani su poveli 1-0, a sve je kreirao dvojac iz Sassuola. Krilni napadač Domenico Berardi probio se po desnom boku u 16-erac do korner linije i dao povratnu loptu za veznjaka Manuela Locatellija koji neometan trese mrežu. U prvom poluvremenu Švicarci su bili bez prilika, a u nastavku su ipak pokazali više napadačkih ambicija. No, to im nije puno pomoglo, jer je već u 52. minuti Manuel Locatelli s ruba kaznenog prostora zabio svoj drugi pogodak za 2-0.


Švicarci napokon dolaze do prilike u 64. minuti, ali udarac Stevena Zubera brani Donnarumma. Nakon toga dva puta je zaprijetio Ciro Immobile. U 73. minuti sa 17 metara iskosa, te u 75. kada je Federico Chiesa povukao kontranapad, a Immobile je pucao pored desne vratnice.


Ciro Immobile ipak se upisao u strijelce u 89. minuti lijepim udarcem sa 20 metara. U ovoj skupini ranije je Wales svladao Tursku s 2-0. Na ljestvici vodi Italija sa maksimalnih šest bodova, Wales ima 4, Švicarska jedan, dok je Turska bez bodova. U zadnjem kolu 20. lipnja igraju Švicarska -Turska, te Italija – Wales.