EURO 2021.

Azzurri nakon izborene osmine finala: “Ovo je za sve koji pate i za sve Talijane”

Portal Novilist.hr

Izbornik Italije Roberto Mancini/Foto REUTERS

Izbornik Italije Roberto Mancini/Foto REUTERS

Wales u posljednjem susretu? Uvijek moramo ići na pobjedu, nema kalkulacija. Ovu pobjedu posvećujemo svima, svima onima koji u ovom trenutku pate - naglasio je izbornik Italije Roberto Mancini



RIM Italija je prva reprezentacija koja je izborila plasman u osminu finala EURO-a. Nakon pobjede 3:0 protiv Turske, isti su rezultat ponovili i protiv Švicarske.


– Švicarska je jaka momčad, bila je to teška utakmica, ali mogli smo i ranije zabiti. Odigrali smo dobro, htjeli smo pobijediti pod svaku cijenu. Chiellini? Nadamo se da nije ništa ozbiljno, vidjet ćemo dan kasnije. Wales u posljednjem susretu? Uvijek moramo ići na pobjedu, nema kalkulacija. Ovu pobjedu posvećujemo svima, svima onima koji u ovom trenutku pate – naglasio je izbornik Italije Roberto Mancini.


Dva pogotka na susretu zabio je Manuel Locatelli.




– Sretan sam i ponosan što sam dio fantastične ekipe. Pandemija mi je tada malo pomogla radom i odlučnošću da sam ovdje. Prvi je gol bio lijep, na asistenciju Berardija, i posvećujem ga svojoj obitelji i svojoj djevojci. Drugi je za sve Talijane – rekao je Locatelli.