Oktanski vikend

Automotodrom Grobnik ovoga vikenda ugostit će čak tri različite automobilističke priredbe

Miroslav Krpan

Deset prijavljenih timova prvog hrvatskog Open Endurance Cupa u organizaciji ASK Kastavac vozit će utrku izdržljivosti Dva sata Grobnika koja će se odvijati danas od 9.15 do 11.15 sati



GROBNIČKO POLJE Automotodrom Grobnik spreman je u jednom vikendu ugostiti sudionike čak tri različite priredbe u tri automobilističke discipline, a sve u organizaciji tri različita kluba.
Deset prijavljenih timova prvog hrvatskog Open Endurance Cupa u organizaciji ASK Kastavac vozit će utrku izdržljivosti Dva sata Grobnika koja će se odvijati danas od 9.15 do 11.15 sati. Tradicionalno natjecanje PH i Prvenstva HAKS-a, 12. Nagrada RI autosport 2021., u organizaciji istoimenog riječkog kluba, održava se danas na posebno pripremljenoj kratkoj stazi u dijelu Parka vozača na Grobniku. Bit će to četvrto natjecanje u kojem će sudjelovati 56 vozačica i vozača iz 15 klubova. Prva od tri bodovne vožnje kreće u 12.30 sati.


Poslije prošlogodišnje pauze u natjecanjima Formule driver, najmasovnije domaće automobilističkle discipline, ovogodišnja sezona poslije utrka u Buzetu, na Učki, u Ogulinu i Limskom kanalu stigla je do završnog »obračuna« i to već tradicionalno na 4.000 metara grobničke piste, uz deset neizostavnih šikana za usporenje.


Organizator Formula driver-Nagrada Grobnika 2021. je AK Poreč Motorsport uz suorganizaciju AKORK Skok racing 1993, a zaprimli su 104 prijave iz 28 klubova. Start prve od dvije nedjeljne vožnje je u 11 sati.