Medijska nagađanja

Austrijski mediji tvrde da je bečki Rapid zainteresiran za dovođenje darovitog napadača Orijenta 1919

Ivan Volarić

Kristian Fućak/V. KARUZA

Kristian Fućak/V. KARUZA

Unatoč medijskim naklapanjima izgledno je da će Fućak početi pripreme s Orijentom 1919 - 5. siječnja



BEČ Austrijski dnevnik Kronen Zeitung tvrdi da je u utrku za uslugama napadača Orijenta 1919 Kristiana Fućka ušao i bečki Rapid. Klub, u kojem je svojedobno igrao riječki reprezentativni veznjak Ivan Močinić, navodno ove zime dovodi napadača, a osim Fućka na meti je i Patrick Greil iz bečke Austrije. Prema istom izvoru kontakti između klubova su uspostavljeni što vodstvu Rapida sigurno nije bilo teško učiniti budući da je dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin, koji je godinama uspješno radio u austrijskom nogometu i klubovima poput LASK-a i Salzburga.


Rapid je samo jedan od brojnih klubova koji se dovode u povezanost s najboljim napadačem Druge HNL u jesenskom dijelu sezone. Predsjednik Saša Matijaš izjavio je nakon utakmice s Dinamom II da ima dosta upita za Fućkovim uslugama, ali da će ove zime otići jedino ukoliko stigne ponuda koja “izuva iz cipela”. Vodstvo Istre 1961 i Rijeke potvrdilo je javno da pregovara s Orijentom 1919 oko kupnje Fućka, no očito je, barem za sada, da te ponude nisu nikoga u Orijentu 1919 “izule iz cipela”.


Kristian Fućak će gotovo sigurno početi pripreme na Krimeji 5. siječnja osim ako iz Beča u idućim danima ne stigne ponuda koju Matijaš neće moći odbiti. Što to u praksi znači pokazat će siječanjski prijelazni rok, no unatoč svemu tome najizglednije je da će daroviti napadač ostati najmanje do ljeta u crvenom dresu i novim golovima, te dobrim igrama dodatno “pumpati” cijenu. Orijent 1919 je u prilično komotnoj situaciju budući da može jednostrano aktivirati klauzulu u Fućkovu ugovoru i produžiti suradnju do ljeta 2023. godine.