Liga nacija

Austrijancima ispadaju “bomboni iz ustiju” uoči susreta s Hrvatskom: “Modrić je jedan od najboljih, a tek Gvardiol…”

Portal Novi list

Ralf Rangnick/Foto REUTERS

Ralf Rangnick/Foto REUTERS

Mi smo u prvoj utakmici protiv Hrvatske odigrali jako dobro i želimo takvi biti i sutra iako je Hrvatska jako dobra momčad - izjavio je austrijski izbornik Ralf Rangnick



RIJEKA Austrijanci su održali presicu uoči nedjeljenog ogleda u Ligi nacija protiv Hrvatske. Naime, u zadnjem kolu skupine A1 “kockasti” gostuju u Beču gdje bi im pobjeda garantirala plasman na Final Four neovisno o ishodu susreta Danske i Francuske. Austrijanci su iznenadili Hrvatsku u Osijeku pobijedivši je 3:0.


– Mi smo u prvoj utakmici protiv Hrvatske odigrali jako dobro i želimo takvi biti i sutra iako je Hrvatska jako dobra momčad. Moramo biti bolji nego prije nekoliko dana u Francuskoj, morat ćemo igrati s puno više samopouzdanja –  započeo je izbornik Ralf Rangnick. – Prije tri mjeseca smo zasluženo dobili u Osijeku, ali Hrvatska je tad imala puno drukčiju postavu. Sad im u obrani igra Gvardiol, po meni jedan od najboljih braniča na svijetu. Mislim da će igrati u nekom od najboljih klubova svijeta. Jesmo li mi crna mačka za Hrvatsku? Ne bih to baš rekao. Sutra želimo igrati kao gepard, a ne kao maca.


Napadač Marko Arnautović se osvrnuo na Luku Modrića.




– Modrić je napravio jako puno toga u karijeri i po meni je jedan od najboljih igrača na toj poziciji. Kvalitetu pokazuje iz godine u godinu te je i dalje na vrlo visokoj razini – rekao je Arnautović dometnuvši kako je podjednanko motiviran neovisno o tome je li s druge strane centra Hrvatska ili Francuska.