Puni samopouzdanja

Austrijanci ne misle stati nakon povijesnog uspjeha: “Italija nije dugo izgubila, ali doći će i taj trenutak…”

Hina

Franco Foda/Foto REUTERS

Franco Foda/Foto REUTERS

Ako prognozu temeljite na prvom dojmu čini se nemoguće dobiti, ali u nogometu je sve moguće - rekao je izbornik FodaBUKUREŠT  “Bili smo uvjereni da to možemo učiniti. Na sastanku smo rekli da želimo ući u povijest i uspjeli smo, kazao je izbornik austrijske nogometne reprezentacije Franco Foda nakon što je Austrija pobjedom protiv Ukrajine (1-0) osvojila drugo mjesto u skupini i plasman u osminu finala.


Austrijancima je to prvi plasman u drugi krug natjecaja u povijesti europskih prvenstava.


“Momčad je odradila impresivan posao. Bio je to fantastičan nastup svakog pojedinog igrača, a kao šef momčadi možete biti ponosni. Bilo je trenutaka kada smo možda bili previše pasivni, ali to je bilo zbog vrućine,” naglasio je njemački stručnjak za austrijskim kormilom.
Austriju sada u osmini finala očekuje jedan od favorita cijelog turnira, Italija. Utakmica je na rasporedu 26. lipnja na Wembleyju.


“Italija već dugo vrijeme nije izgubila, ali doći će i taj trenutak. Ako prognozu temeljite na prvom dojmu čini se nemoguće dobiti, ali u nogometu je sve moguće. Kad ste u osmini finala, očito želite pokušati ući i u četvrtfinale,” poručio je Foda.