Kup Italije

Atalanta priredila iznenađenje na San Siru i izbacila Milan iz četvrtfinala Kupa

Hina

Oliver Giraud i Mario Pašalić/Foto REUTERS

Oliver Giraud i Mario Pašalić/Foto REUTERS

Marko Pašalić ušao je u igru u 42. minuti umjesto ozlijeđenog kapetana Atalante Martena De Roona



MILANO Nogometaši Atalante izborili su plasman u polufinale talijanskog Kupa nakon što su u četvrtfinalnom ogledu na San Siru pobijedili Milan sa 2-1.


Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Nizozemac Teun Koopmeiners.


Milan je poveo u 45. minuti golom Rafaela Leaoa na asistenciju Thea Hernandeza. No samo dvije minute kasnije Koopmeiners je zabio za 1-1. U 59. minuti gosti su dobili kazneni udarac. Alejandro Jimenez je srušio Alekseja Mirančuka, a sudac Marco Di Bello pokazao na bijelu točku. Koopmeiners je sigurno zabio za 2-1.




Milan je bio blizu izjednačenja u 71. minuti, pucao je Christian Pulišić, ali je golman obranio. U 88. je zaprijetio i Yunus Musah, ali je Marco Carnesecchi još jednom bio spremena.


Gosti su do pobjede stigli bez trenera Gian Piero Gasperinija koji je u 38. minuti isključen zbog prigovora. Hrvatski nogometaš Mario Pašalić je za Atalantu igrao od 42. minute umjesto ozlijeđenog Martena De Roona.


Atalanta će u polufinalu igrati protiv Fiorentine koja je u utorak boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila Bolognu sa 5-4 nakon što je susret završio bez golova.


U drugom polufinalu igrat će Lazio i pobjednik sustrašnjeg ogleda između Juventusa i Frosinonea.