Serie A

Atalanta golom u 87. minuti pobijedila Juventus te mu preotela treću poziciju na ljestvici

Hina

Weston McKennie (Juventus)/Foto REUTERS

Weston McKennie (Juventus)/Foto REUTERS

Trener Juventusa Andrea Pirlo upravo je dvoboj protiv izravnog konkurenta za plasman u Ligu prvaka izabrao za davanje odmora svom najboljem igraču Cristianu Ronaldu koji nije bio niti na klupi za pričuve



RIM Nogometaši Atalante preskočili su Juventus na trećem mjestu ljestvice talijanskog prvenstva svladavši ga sa 1-0 (0-0) u susretu 31. kola.


Atalanta je svoju bolju igru u završnici dvoboja okrunila sretnim pogotkom u 87. minuti kada je udarac Malinovskog sa 20-ak metara na putu prema vratima pogodio Alexa Sandra u glavu, lopta je promijenila smjer i prevarila Szczesnyja.


Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić odigrao je drugo poluvrijeme za Atalantu, dok je Boško Šutalo pobjedu svoje momčadi odgledao s klupe za pričuve.




Zanimljivo, trener Juventusa Andrea Pirlo upravo je dvoboj protiv izravnog konkurenta za plasman u Ligu prvaka izabrao za davanje odmora svom najboljem igraču Cristianu Ronaldu koji nije bio niti na klupi za pričuve, a nakon što se ozlijedio i Chiesa u 58. minuti njegova je momčad ostala bez ikavih napadačkih ambicija.


Atalanta je s ova tri boda skočila na treće mjesto sa 64 boda, dva više od četvrtog Juventusa, a dva manje od drugog Milana koji je ranije u nedjelju kao domaćin svladao Genou sa 2-1 (1-1) uz pogodak hrvatskog napadača Ante Rebića.