Polufinale FA Kupa

Arsenal izborio finale FA Kupa, Pierre Emerick Aubameyang s dva gola izbacio Manchester City

Hina

Pierre-Emerick Aubameyang i Dani Ceballos/Foto REUTERS

Pierre-Emerick Aubameyang i Dani Ceballos/Foto REUTERS

Arsenal se pokazao puno motiviranoj ekipom u polufinalu od poprilično blijedog Citya, koji je do ove utakmice imao sedam uzastopnih pobjeda nad londonskom momčadi



LONDON  Nogometaši Arsenala prvi su finalisti engleskog FA Cupa nakon što su na Wembleyu porazili branitelje naslova Manchester City s 2-0.


Oba gola zabio je Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang (19, 71) , a Arsenal se pokazao puno motiviranoj ekipom u polufinalu od poprilično blijedog Citya, koji je do ove utakmice imao sedam uzastopnih pobjeda nad londonskom momčadi.


U drugom polufinalu u nedjelju igraju Manchester United i Chelsea




U 19. minuti ubačaj Bellerina u padu je Aubemeyang sproveo u mreži, a golu je prethodila duga akcija u kojoj je čak 10 Arsenalovih igrača diralo loptu. U 71. minuti Tierney je ubacio, a Gabonac bio brži od svih i kroz noge vratara Edersona postavio konačnih 2-0.


Arsenal već četvrti puta zaredom pobjeđuje City u FA Cupu, a “topnicima”, koji su rekorderi ovog natjecanja s 13 naslova, ovo će biti 21. finale. Londonska momčad će, prema svemu sudeći, osigurati nastup u Europi samo ako osvoji FA Cup.