Nema mira

Argentinski branič u redovima Valencije prvi pozitivan nogometaš na Pirinejima

Hina

Ezequiel Garay

Ezequiel Garay

VALENCIA  Argentinski nogometaš Ezequiel Garay (33), stoper Valencije, prvi je nogometaš u Španjolskoj kojem je dijagnosticiran koronavirus.“Jasno je da sam 2020. godinu loše počeo. Bio sam pozitivan na koronavirus, osjećam se jako dobro i sada mi samo preostaje slušati upute zdravstvenog osoblja. Trenutno sam izoliran”, priopćio je u nedjelju preko Instagrama.

U Španjolskoj su zabilježena 6.392 slučaja koronavirusa čime je ta zemlja druga u Europi po broju oboljelih nakon Italije. Španjolsko nogometno prvenstvo prekinuto je u četvrtak na dva tjedna uz mogućnost produženja mjere.


Brojni klubovi prekinuli su treninge.


Garay je prvi profesionalni sportaš u Španjolskoj za kojeg se zna da je obolio od koronavirusa. Košarkašku Real Madrida, Treyu Thompkinsu, u četvrtak je dijagnosticiran virus. I on je preko društvenih mreža priopćio kako se osjeća dobro.




Garay je odmah nakon što je potvrđeno da je pozitivan napustio trening centar svoje momčadi, ali potpuno je jasno da postoji opravdana sumnja da nije jedini nogometaš Valencije kod kojega će se pojaviti virus COVID-19.