Serie A

Ante Rebić ušao u 73. minuti pa zabio i asistirao za pobjedu Milana nad Empolijem, Romi derbi na San Siru

Ante Rebić i Theo Hernandez/Foto REUTERS

Ante Rebić i Theo Hernandez/Foto REUTERS

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović zbog ozljede nije bio u momčadi Intera



MILANO  Nogometaši Milana svladali su Empoli 3-1 u ludoj završnici utakmice 8. kola talijanske Serie A gdje su tri pogotka postignuta u sudačkoj nadoknadi.


Cijelu utakmicu Milan je dominirao, ali je napadački gledano dugo vremena bio bespomoćan i nije mogao slomiti suparnika. Rebić je u igru ušao u 73. minuti, a vrlo brzo nakon toga je postigao pogodak. Većinu posla obavio je Rafael Leao u toj 79. minuti. Kroz trojicu suparničkih igrača provukao je asistenciju prema Rebiću koji je sam, s četiri-pet metara, lakoćom zatresao suparničku mrežu za Milanovo vodstvo.


No, u 92. minuti Empoli je izjednačio i to lijepim pogotkom Bajramija u 92. minuti. Na tome nije završilo već je dvije minute kasnije Milan vratio vodstvo, a gol za tri boda je zabio Ballo-Toure, dok je u samom finišu pao novi gol. Sjajno je kontru lobom zaključio Rafael Leao za 3-1. Za pogodak mu je asistirao Rebić.




Rebiću je ovo bio treći ovosezonski pogodak u Serie A, a Milan, inače suparnik Dinama u skupini E Lige prvaka, time je ostvario petu pobjedu u sezoni. Milan je napravio skok na treće mjesto ljestvice.


Empoli je na 14. mjestu, a Marko Pjaca je za domaći sastav igrao do 58. minute.


U derbi utakmici 8. kola talijanske Serie A nogometaši Rome su u gostima pobijedili Inter 2:1 i privremeno došli na četvrto mjesto ljestvice.


Domaća momčad je povela u 30. minuti kada je gostujuću mrežu pogodio Dimarco, no vodstvo Intera trajalo je kratko jer je u 39. izjednačio Paulo Dybala. Argentinski napadač je za Romu zabio treću utakmicu u nizu, a ukupno mu je ovo bio četvrti prvenstveni pogodak za rimski klub gdje je došao ovog ljeta.


Do 75. minute je stajao 1-1 rezultat, a tada je Chris Smalling na asistenciju Pellegrinija zabio gol za slavlje Rome. Premda je Inter do kraja napadao i pokušao se spasiti novog poraza, u tome nije uspio već je nakon 1-3 kod Udinesea upisao drugi prvenstveni poraz u nizu te je ostao sedmi na ljestvici. Inter ima četiri pobjede i isto toliko poraza.


Roma se ovom pobjedom barem privremeno popela na četvrto mjesto ljestvice. Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović zbog ozljede nije bio u momčadi Intera.



Standings provided by SofaScore