Kup kralja

Ante Budimir ispao iz Kupa kralja, danas igraju Real Madrid i Barcelona

Hina

Ante Budimir/Foto REUTERS

Ante Budimir/Foto REUTERS

Trećeligaš Unionistas će u Salamanci ugostiti Barcelonu, a na Metropolitanu će Atletico ugostiti Real Madrid



MADRID Nogometaši Girone, Celte Vigo i Real Sociedada plasirali su se u četvrtfinale ovosezonskog izdanja španjolskog Kupa kralja.


Vodeća momčad španjolskog prvenstva je pred svojim navijačima za 26 minuta došla do tri pogotka prednosti protiv Raya Vallecana. Christian Stuani je bio dvostruki strijelac (15, 19-11m) za Gironu, a za 3-0 je pogodio Daley Blind (26). Randy Nteka (36) je uspio smanjiti zaostatak gostiju.


Prošlogodišnji finalist Osasuna ostala je bez četvrtfinala izgubivši na svom El Sadaru od Real Sociedada s 2-0.




Vodeći pogodak postigao je Mikel Oyarzabal (57) iz kaznenog udarca, pri čemu je domaća momčad ostala s igračem manje, jer je sudac Hernandez pokazao crveni karton braniču Alejandru Cateni, koji je skrivio jedanaesterac. U sedmoj minuti sučevog dodatka Brais Mendez je izborio i izveo kazneni udarac. Njegov pokušaj je obranio domaći vratar Aitor Fernandez, ali je na odbijenu loptu prvi natrčao Mikel Merino i poslao ju u mrežu za konačnih 2-0.


Hrvatski reprezentativac Ante Budimir bio je u početnoj postavi Osasune, a igrao je do 80. minute.


Celta Vigo je do pobjede 3-1 na gostovanju kod Valencije došla zahvaljujući dvostrukom strijelcu Grku Anastasiosu Douvikasu (18-11m, 80) i Luci de la Torreu (13), dok je jedini gol za domaću momčad postigao Pepelu (29-11m).


Danas će biti odigrane posljednje dvije utakmice osmine finala; trećeligaš Unionistas će u Salamanci ugostiti Barcelonu (19.30 sati), a madridski derbi će biti odigran na Metropolitanu, gdje će Atletico ugostiti Real (21.30 sati).


Ždrijeb četvrtfinalnih parova bit će održan u petak, 19. siječnja.