Zločin i kazna

Angel Di Maria dobio četiri utakmice zbog pljuvanja igrača Marseillea

Hina

Angel di Maria/Foto REUTERS

Angel di Maria/Foto REUTERS

Protiv Argentinca je pokrenut stegovni postpupak nakon što je trener Olimpiquea Andre Villas Boas izjavio da je Di Maria pljunuo jednog od njegovih igrača.



PARIZ  Argentinski napadač francuskog nogometnog prvaka PSG-a Angel Di Maria dobio je zabranu nastupa na četiri utakmice, zbog sudjelovanja u incidentu pred kraj utakmice njegovog kluba i Olimpique Marseillea, objavila je u srijedu Francuska liga.


Di Maria je izbjegao bilo kakvu sankciju na terenu u dvoboju u kojem su isključena čak petorica igrača Neymar, Leandro Paredes i Layvin Kurzawa na strani PSG-a, a Dario Benedetto i Jordan Amavi iz Marseillea. No, protiv Argentinca je pokrenut stegovni postpupak nakon što je trener Olimpiquea Andre Villas Boas izjavio da je Di Maria pljunuo jednog od njegovih igrača.


U priopćenju Francuske lige nije navedeno zbog čega je argentinski reprezentatvac kažnjen. Suspenzija počinje vrijediti od utorka, tako da će Di Maria moći biti u sastavu na nedjeljnom gostovanju kod Reimsa, ali će propustiti utakmice protiv Angersa, Nimesa, Dijona i Nantesa.




Liga još uvijek razmatra sukob između Neymara i braniča Marseillea Alvara Gonzaleza, a odluku o mogućim sankcijama donijet će 30. rujna. Neymaru je inicijalno izrečena zabrana nastupa na dvije utakmice zbog udarca u Alvarov potiljak. Brazilac je nakon utakmice optužio Španjolca za rasističke uvrede, a branič Marseillea je odbacio Neymarove optužbe.