Golgeterska rapsodija

Andrej Kramarić nakon “hat-tricka”: “Moramo bolje inače ćemo s Bayernom proći kao Schalke”

Mateo Sučić

Andrej Kramarić/Foto REUTERS

Andrej Kramarić/Foto REUTERS

Moram reći da ovo nije bila najbolja utakmica Hoffenheima. Idući tjedan će biti zanimljivo, svi znaju tko je Bayern - upozorava Kramarić



RIJEKA Andrej Kramarić još je jednom oduševio. Prije svega igrom koja je rezultirala s nova tri pogotka na njegovom kontu, pa onda i svojim nastupom pred novinarima. Jer osim što je preuzeo ulogu vođe Hoffenheima i skrojio još jednu pobjedu svoje momčadi, hrvatski reprezentativac imao je kapetanski istup kojim je jasno dao do znanja da momčad mora igrati bolje. Njegovom »hat-tricku« i pobjedi (3:2) unatoč.


Nekadašnji napadač Rijeke na početku nove bundesligaške sezone nastavio je tamo gdje je stao na kraju prošle i još jednom se prometnuo u važnu figuru svoje momčadi u sudaru s Kölnom. Kramarić (65) se sada sasvim približio Ivici Oliću (72) kao najboljem hrvatskom strijelcu u Bundesligi, a uz to je i uvećao svoju kolekciju onih lopti s potpisima suigrača koje se obično nose kući nakon velikih golgeterskih večeri. Još malo pa Kramarić svoje neće znati ni nabrojiti jer se u njegovom domu već skupila poprilična kolekcija takvih lopti.


Kramarić je ujedno u Kölnu srušio rekord Prve i Druge Bundeslige po broju uzastopnih prvenstvenih golova (10), do tog trenutka u vlasništvu Marija Gomeza, koji je svojedobno postigao sedam golova za redom za Wolfsburg.




– Vidio sam taj podatak poslije utakmice i moram priznati da lijepo zvuči! Sve se brzo dogodilo, nisam imao pojma da obaram rekord, ali naravno da sam sretan zbog »hat-tricka«. Nadam se samo da ću ostati zdrav pa će biti još prilika za neke nove rekorde.


Osmica


Još se pamti ona osmica Zmaju iz Blata kojem je u Hrvatskom kupu kao igrač Rijeke isporučio osmicu, peticu je zabio Lokomotivi, nastavio »hat-trickovima« protiv Istre 1961, Hajduka, Feyenoorda… S istim navikama nastavio je i u dresu Hoffenheima, tri pogotka zabijao je Egestorfu u DFB kupu i Hannoveru u Bundesligi prije nego je prošlu sezonu zaključio pokerom u mreži Borussije, a ovu otvorio trisom u onoj Kölna.


Njegova kvaliteta nikada nije bila sporna, a Kramarić je samo potvrdio da je svoj puni potencijal pokazivao tamo gdje ga se najviše cijenilo i na tome uzvraćao golovima. Znali su to na Kantridi, znaju sada i na Rhein-Neckar stadionu. Kramarić je zabio zadnjih deset golova koje je postigao Hoffenheim u svim natjecanjima i ukupno deset na zadnje četiri utakmice!


Poruka suigračima


– Zadovoljan sam svojim učinkom i onime što je napravila momčad, bila su to tri važna boda, ali moram reći da je utakmica bila teška – kaže Kramarić. – Ne znam koja je tajna golova, ali jako sam motiviran i nadam se da će ih biti još.


Kramarić  poslije 152 odigrane utakmice u dresu Hoffenheima ima 75 golova i 30 asistencija


Hoffenheim je zahvaljujući Kramariću uzeo bodove u utakmici koju će čak tri puta morao pobijediti. Köln se dva puta vraćao iz rezultatskog minusa, a na kraju je Kramarić pobjednika odlučio u drugoj minuti sudačke nadoknade. I baš to je razlog njegove snažne poruke na kraju utakmice.


– Moram biti iskren i reći da ovo nije bila najbolja utakmica Hoffenheima. Idući tjedan će biti zanimljivo, svi znaju tko je i što je Bayern i ako budemo kakvi smo bili protiv Kölna, rezultat će biti onakav kakav je bio u ogledu Bayerna i Schalkea. Protiv Bavaraca ćemo morati biti na 200 posto da bismo uopće mogli sanjati o osvajanju boda.


Upozorenje koje je poslao suigračima više je nego jasno, a već sraz s Bayernom mogao bi pokazati od kakvog je materijala napravljen Hoffenheim. A Kramarić? Na dobrom je putu rušenja osobnog rekorda po broju prvenstvenih pogodaka u jednoj sezoni (17).


– Ljestvica strijelaca sada izgleda jako lijepo, ali neće biti tako non-stop. Realno, Hoffenheim nema kvalitetu Bayerna i Borussije, igrači poput Lewandowskog, Gnabryja ili Haalanda zabijat će puno više golova. Međutim, uopće se time ne opterećujem niti si želim postavljati neke ciljeve. Samo da je zdravlja pa dokle ide – ide – zaključuje Kramarić, koji poslije 152 odigrane utakmice u dresu Hoffenheima ima 75 golova i 30 asistencija.