Reprezentativac na odmoru

Andrej Kramarić: Dosta mi je snijega i kiše, idem negdje gdje će biti toplije

Marko Cvijanović

Andrej Kramarić Foto REUTERS

Andrej Kramarić Foto REUTERS

Nastojat ću iskoristiti ove slobodne dane za adekvatan odmor jer ga vjerojatno neću imati do idućega ljeta. Nadam se, naime, da ćemo na Europskom prvenstvu ostati što duže



RIJEKA – Andrej Kramarić ostao je dosljedan navikama, ovaj put njegov je peti prvenstveni pogodak donio Hoffenheimu pobjedu nad dortmundskom Borussijom (2:1) za priključak gornjem domu bundesligaške ljestvice.


– Da budem iskren, mi ni sami ne znamo kako smo pobijedili. Borussia je u većem dijelu utakmice bila bolja, imala dvije dobre prilike za 2:0 čime bi utakmica bila praktički riješena. Dosta sretno smo izjednačili, diglo nam se samopouzdanje, a njih je taj pogodak popuno poremetio.


Na kraju je kao rezultat toga došao moj pobjedonosni gol – kaže Andrej Kramarić, koji je po povratku na teren poslije operacije koljena, uz jedan mali prekid, zadržao dobru golgetersku formu.




– Dobro je, ne smijem se žaliti. Najvažnije je da koljeno više ne boli, još tu i tamo malo natekne, ali kažu liječnici da je to sasvim normalna reakcija.


Kad je Hoffenheim u pitanju, ove sezone ništa nije normalno. Momčad je prihvatila priključak s vodećim bundesligaškim klubovima, ali rezultati su u najmanju ruku »šareni«.


– Znači, na domaćem terenu izgubili smo od Freiburga 0:3, od Mainza 1:5 i od Augsburga 2:4, a remizirali s Fortunom Dusseldorf 1:1. Dakle, sve uglavnom protiv kvalitetom puno lošijih momčadi od nas. U te četiri utakmice od mogućih 12 osvojili smo samo bod, što je katastrofalno.


S druge strane, pobijedili smo Bayer i sada Borussiju Dortmund, pa ti reci tko je tu lud. Objektivno, nedostaje nam kvalitete za nešto više.


U tom kontekstu Hoffenheim najavljuje pojačanja u predstojećem prijalnom roku.


– Klupski čelnici najavili su nova pojačanja, ali još se ne zna ništa konkretno. U svakom slučaju, morali bismo adekvatno proširiti igrački kadar ako opet želimo igrati u Europi.


U redu, sad smo na poziciji koja to nudi, ali u ovakvom sastavu sigurno nećemo moći zadržati to mjesto.


Kramarić je još sinoć stigao u Zagreb na zasluženi odmor, ali u rodnom gradu neće se dugo zadržati. Novu godinu dočekat će u toplijim krajevima.


– Već mi je dosta snijega i kiše, idem negdje gdje će ipak biti malo toplije, ha, ha, ha… Planovi na odmoru? Prvih nekoliko dana samo klasična ležarina, a onda lagani treninzi.


Ipak moram ostati u formi. S druge strane, nastojat ću iskoristiti ove slobodne dane za adekvatan odmor jer ga vjerojatno neću imati do idućega ljeta.


Nadam se, naime, da ćemo na Europskom prvenstvu ostati što duže. A sada, pustimo neko vrijeme nogomet po strani – zaključuje Kramarić.