Očekivane promjene

Andrea Agnelli više nije predsjednik Udruge europskih klubova, tu poziciju prepustio je čovjeku koji je u startu odbio Superligu

Hina

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli/Foto REUTERS

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli/Foto REUTERS

Posljednji događaji pokazali su kako su vlasnici klubova tek njihovi skrbnici, a klubovi svjetlarnici koji toliko znače svojim zajednicama, izjavio je novi čelnik ECA-ePARIZ  Predsjednik francuskog nogometnog prvaka PSG-a Nasser Al-Khelaifi imenovan je za novog predsjednika Udruge europskih klubova (ECA), a na toj će poziciji zamijeniti predsjednika Juventusa Andreu Agnellija koji je dao ostavku u nedjelju.


Agnelli je podnio ostavku na dužnost predsjednika ECA-e nakon što se Juventus odlučio pridružiti klubovima osnivačima Super lige, projekta koji je neslavno propao samo tri dana nakon njegova izlaska u javnost.


ECA u svom članstvu ima preko 200 klubova iz svih 55 zemalja članica UEFA-e, a ustanovljena je kako bi štitila njihove ineterese.
“Vodstvo, integritet i zajedništvo u našoj organizaciji sada su najpotrebniji jer smo u ključnom razdoblju za europski nogomet. Zajedno s ostalim članovima Izvršnog odbora potrudit ću se uspostaviti ECA-u kao legitiman i jedinstven glas europskih klubova”, poručio je Al-Khelaifi te se osvrnuo i na propalu Super ligu:


“ECA čvrsto vjeruje kako taj projekt nije mogao uspjeti jer je nogomet, u svojoj srži, baziran na otvorenosti, sportskoj izvrsnosti i povezanosti između svih u nogometnoj obitelji. Nogomet je za sve. Posljednji događaji pokazali su kako su vlasnici klubova tek njihovi skrbnici, a klubovi svjetlarnici koji toliko znače svojim zajednicama”.