Problemi za Juve

Potres u talijanskom velikanu! Uprava Juventusa podnijela ostavke zbog “slučaja Cristiano Ronaldo”

Portal Novilist.hr

Andrea Agnelli/Foto REUTERS

Andrea Agnelli/Foto REUTERS

Do jednoglasne odluke Uprave o povlačenju je navodno došlo zbog njihove uključenosti u istragu torinskog tužiteljstva, koje ih optužuje za falsificiranje financijskih izvješća



RIJEKA Juventusov Upravni odbor večeras je podnio ostavku. Predsjednik Andrea Agnelli, njegov zamjenik Pavel Nedved i izvršni direktor Maurizio Arrivabene odlaze iz kluba, a s njima i niz direktora, a to su redom Laurence Debroux, Massimo Della Ragione, Katryn Fink, Daniela Marilungo, Francesco Roncaglio, Giorgio Tacchia i Suzanne Keywood, piše Gazzetta dello Sport.


Do jednoglasne odluke Uprave o povlačenju je navodno došlo zbog njihove uključenosti u istragu torinskog tužiteljstva, koje ih optužuje za falsificiranje financijskih izvješća.


Klub je optužen da je na sumnjiv način stigao do prihoda, a najveći problem su dokumenti koje je klub potpisao s Cristianom Ronaldom u vrijeme pandemije. Juventus je svom tadašnjem napadaču obećao isplatu u iznosu od 20 milijuna eura što, smatra tužiteljstvo, nije navedeno u financijskim izvješćima kluba.