Damir Kreilach

Albert Rusnak i suigrači silno respektiraju Hrvatsku i Luku Modrića

Ivan Volarić

Albert Rusnak, Ekvadorac Joao Plata i Damir Kreilach na treningu Real Salt Lakea

Albert Rusnak, Ekvadorac Joao Plata i Damir Kreilach na treningu Real Salt Lakea

S Albertom ću se sigurno vidjeti u petak. Pričali smo prije prve utakmice u Trnavi oko Hrvatske. Nakon što ih je Hrvatska dobila u Slovačkoj 4:0, rekao je da ova selekcija ima abnormalnu kvalitetu i da je Modrić daleko najbolji igrač protiv kojega je igrao - kaže bivši kapetan Rijeke i suigrač slovačkog veznjaka u Real Salt Lakeu



RIJEKA Damir Kreilach zaključio je svoju drugu sezonu u MLS ligi. Nekadašnji kapetan Rijeke, rođeni Vukovarac s riječko-opatijskom adresom, vratio se na odmor na Kvarner nakon što je njegov Salt Lake poražen u konferencijskom polufinalu od Seattle Soundersa 2:1. Kreilach je sezonu zaključio sa sedam pogodaka i šest asistencija u 36 nastupa.


– Prva sezona u MLS-u je za mene bila uspješnija po broju golova i asistencija, ali općenito, momčadski, mislim da smo ove sezone napravili bolji rezultat i više sazrijeli nego prošle godine – govorio je Kreilach. – To se vidjelo tijekom drugog dijela sezone kada smo bili najbolja defenzivna momčad lige s obzirom da smo primili najmanje golova i dobro se znalo tko što radi u momčadi. Zato smo i završili treći u našoj konferenciji ispred LA Galaxyja ili Portlanda, ispred momčadi koje su konkurirale za naslov prvaka. To pokazuje da smo bili na dobrom putu. U prvom kolu doigravanja dobili smo Portland 2:1, apsulutno zasluženo, a onda smo nažalost ispali od Seattlea. Izgubili smo kod njih 2:1. Na kraju se ispostavilo da je Seattle jako dobra ekipa jer su zasluženo osvojili naslov prvaka. Čim pobijediš Los Angeles FC 3:1 u gostima, te ih izbaciš iz doigravanja, znači da imaš jako dobru kvalitetu što su pokazali u finalu doigravanja gdje su dobili Toronto 3:1.


U subotu na Rujevicu u dresu Slovačke dolazi Damirov suigrač iz Real Salt Lakea – Albert Rusnak.




– Nisam još siguran hoću li biti na utakmici jer imam u planu putovanje, međutim, s Albertom ću se sigurno vidjeti u petak. Pričali smo prije prve utakmice u Trnavi oko Hrvatske. Nakon što ih je Hrvatska dobila u Slovačkoj 4:0, rekao je da ova selekcija ima abnormalnu kvalitetu i da je Modrić daleko najbolji igrač protiv kojega je igrao. To pokazuje koliko Slovaci imaju respekt prema našoj reprezentacije. Na kraju krajeva, to je i očekivano kada si doprvak svijeta i kada imaš toliku igračku kvalitetu u momčadi. Njima je ovo ključna utakmica za plasman na EURO i ne vjerujem da će ta utakmica biti tako lagana za nas kao u Slovačkoj. Međutim, siguran sam da će Hrvatska pobijediti – kaže između ostaloga Kreilach.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU