ZANIMLJIV KOMENTAR AUSTRIJANCA

Alaba usporedio svoj bivši i sadašnji klub: “Uz dužno poštovanje Bayernu, u Realu je sve za nijansu veće”

Portal Novi list

David Alaba/Foto REUTERS

David Alaba/Foto REUTERS

"Oba kluba se uvijek bore za najviše ciljeve. Bayern je jedan od najvećih klubova na svijetu, kao i Real Madrid. Nema mnogo toga što bi ih razdvojilo. Ali ovdje u Madridu, uz dužno poštovanje prema Bayernu, sve je za nijansu veće", kaže David Alaba.



RIJEKA Austrijski reprezentativac David Alaba (29) usporedio je njemačku Bundesligu sa španjolskom Primerom kao i svoj dojučerašnji klub Bayern sa sadašnjim Real Madridom.


David Alaba nije ljetos želio potpisati novi ugovor sa Bavarcima, u čijim je redovima kako kaže proveo 13 divnih godina. Umjesto toga prihvatio je ponudu obući dres još jednog europskog i svjetskog velikana, Real Madrida.


Španjolske medije je zanimalo njegova usporedba Reala sa Bayernom.




“Oba kluba se uvijek bore za najviše ciljeve. Bayern je jedan od najvećih klubova na svijetu, kao i Real Madrid. Nema mnogo toga što bi ih razdvojilo. Ali ovdje u Madridu, uz dužno poštovanje prema Bayernu, sve je za nijansu veće“, kaže David Alaba.


Austrijanac je usporedio i dvije lige.


“Teško je reći koja je liga jača ili teža za igru, u svakom slučaju postoje razlike. U Španjolskoj čak i momčadi poput Levantea i Alavesa pokušavaju igrati nogomet. Kao centralni defanzivac imam manje duela u zraku nakon ispucavanja lopte nego u Bundesligi. Tamo se igra direktnije. U Španjolskoj, s druge strane, dosta se vodi računa o posjedu lopte, čak i momčadi koji su u donjem dijelu tablice”, primijetio je David Alaba.


On je sa Bayernom osvojio čak 27 trofeja, među kojima 10 titula prvaka Njemačke i dvije Lige prvaka.