“Većina trenera dijeli istu zabrinutost. Potrebno nam je najmanje šest tjedana. Ne vidim kako bismo mogli početi igrati utamice prije kraja lipnja”, izjavio je Bruce za “Sunday Telegraph”.


Britanska je vlada otvorila put za nastavak prvenstva bez gledatelja od 1. lipnja i  Premier League traži rješenje kako između početka lipnja i kraja srpnja odigrati 92 utakmica koliko ih je ostalo do kraja prvenstva prekinutog zbog pandemije koronavirusa i završiti ga.
Engleski se klubovi sastaju u ponedjeljak kako bi usvojili sanitarni protokol koji će omogućiti nastavak treninga od utorka uz poštivanje svih zdravstvenih mjera fizičkog distanciranja u najviše pogođenoj europskoj zemlji u kojoj je od koronavirusa preminulo gotovo 35.000 ljudi.


Newcastle nije igrao od 7. ožujka i Bruce, bivši igrač Manchester Uniteda, upozorava na rizik od ozljeda kojima će biti izloženi igrači ako počnu prebrzo igrati na visokoj razini.


“Treba se podsjetiti da su imali osam tjedana pauze i to je vjerojatno najdulja pauza koju su u svojoj karijeri imali neki od igrača”, pojasnio je.


“Ako napravimo predsezonu imali bismo šest tjedana i vjerojatno šest prijateljskih utakmica kako bi igrači bili spremni  za prvu utakmicu prvenstva. Potrebna nam je dovoljna priprema da igrači budu u formi, a ako toga ne bude srušit će se kao kula od karata”, istaknuo je.


Bruce smatra da je rizik od zaraze koronavirusom manji u nogometu s obzirom na stroge mjere koje su donesene kako bi se zaštitili nogometaši.


“S mjerama koje su na snazi vjerojatno je veći rizik prilikom odlaska u trgovinu ili na benzinsku pumpu”, bio je ironičan trener Newcastlea.


“I imamo sreće, možemo se testirati svaka tri dana”, dodao je.