Nema grižnju savjest

Zoran Krečak je i nakon što je 3D tehnologija dokazala da je donio krivu odluku ustvrdio: “Ponovo bih signalizirao zaleđe!”

Portal Novilist.hr

Zoran Krečak/Foto PIXSELL/Arhiva NL

Zoran Krečak/Foto PIXSELL/Arhiva NL

A što je 12 centimetara!? Ajmo reći da sam pogriješio. Ako je i tako, sigurno to nisam napravio namjerno - izjavio je Krečak za Novi list prije 11 godina



RIJEKA Zoran Krečak, pomoćni sudac koji je svojom krivom procjeom oduzeo Rijeci naslov prvaka 1999. godine. nedostupan je javnosti 21 godinu nakon utakmice koja je pomoćnog suca iz okolice Šibenika medijski eksponirala do krajnjih granica.


Njegov sin Tino prvoligaški je nogometni sudac. Prošle godine, na dvadesetu obljetnicu od kobne utakmice, Tino se ljubazno odazvao novinarskom pozivu iz Rijeke i prenio ocu molbu da se oglasi u našem listu. Kaže Tino da se otac odlučio na medijsku šutnju…


TV analiza je utvrdila da je Krečak pogriješio za točno 12 centimetara




Posljednji medijski istup u Novome listu Zoran Krečak je imao prije 11 godina kada je tvrdio da je ispravno dosudio zaleđe na Kantridi iako je zahvaljujući HTV-ovoj snimci i 3D tehnologiji demistificirano najspornije zaleđe u povijesti hrvatskoga nogometa. Naime, TV analiza je utvrdila da je Krečak pogriješio za točno 12 centimetara!


– A što je 12 centimetara!? Ajmo reći da sam pogriješio. Ako je i tako, sigurno to nisam napravio namjerno. I dan-danas imam ispred sebe sliku te situacije. Pamtim dobro, crvene »Osijekove« i bijele igrače »Rijeke«, i kada se svega toga sjetim, ponovo bih signalizirao zaleđe. Jednostavno sam tako vidio. Razumijem da je to bila utakmica u kojoj je »Rijeka« izgubila titulu, ali nije kraj svijeta. Život teče dalje – pokušao je prije 11 godina Krečak umiriti svoju savjest.