Novi napadač kockastih

Izbornik Zlatko Dalić aktivirao pretpoziv napadaču Rijeke, Antonio Mirko Čolak je presretan: “Ovo je ostvarenje sna”

Mateo Sučić

Antonio MIrko Čolak/Foto PIXSELL

Antonio MIrko Čolak/Foto PIXSELL

Čolak je dobio priliku postati čak 16. igrač koji je u eri Damira Miškovića upisao svoj prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske

RIJEKA Izbornik Zlatko Dalić aktivirao je pretpoziv Antoniju Mirku Čolaku koji će se staviti na raspolaganje izborniku za reprezentativno okupljanje tijekom kojeg će Vatreni i Ligi nacija odigrati utakmice protiv Francuske i Portugala. Ono što se već neko vrijeme naslućivalo dobilo je službenu potvrdu iz Hrvatskog nogometnog saveza, a Čolak dobio priliku postati čak 16. igrač koji je u eri Damira Miškovića upisao svoj prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske.


– Ovo je ostvarenje sna. Kada je došao poziv na prvu nisam mogao vjerovati od uzbuđenja i sreće. Meni je najveća čast igrati za svoju zemlju, za Hrvatsku i drago mi je što sam ga sada ostvario – rekao je Čolak nakon poziva u nacionalnu vrstu istaknuvši da je mjesto na Dalićevom popisu došlo kao kruna njegove dvije i pol godine na Kvarneru.


– Dvije i pol godine sam u Rijeci i ovo je plod cijelog rada kojeg sam uložio ovdje. U svemu što sam radio, a najviše s golovima, vidio sam neki cilj i sada sam ga dosegao. Za mene je ovo bila teška sezona, ali nije mogla dobiti bolji epilog od ovoga. To je i potvrda da klub dobro radi i da su na dobrom putu u afirmaciji tih igrača – poručio je Čolak.


Osim napadača Rijeke, pozive izbornika Dalića dobili su Ante Budimir i Mile Škorić.