Nediljko Labrović

Vratar nogometaša Rijeke naglašava: “Devet naših igrača u Dragovoljcu ne umanjuje ozbiljnost sutrašnje utakmice”

Denis Frančišković

Nediljko Labrović/Foto PIXSELL

Nediljko Labrović/Foto PIXSELL

Dolazimo čvrstog garda i kao momčad koja će dati maksimum za pobjedu - kaže Labrović



 RIJEKA Nogometaši Rijeke položili su težak kup ispit protiv Osijeka, plasirali se u finale pod Marjanom i sada se okreću nikad zanimljivijem prvenstvu. Rijeka je odigrala momčadski vrlo dobro protiv kvalitetnog Osijeka, a uz Mikhaila Merkulova, koji je zabio odlučujući pogodak, svakako jedna od ključnih figura bio je i vratar Nediljko Labrović. Skinuo je nekoliko teških lopti, bio je siguran u zraku, a u 101. minuti neutralizirao je osječku šansu utakmice. Praktički im je srušio snove. Grobničan Kristian Fućak bio je sam pred njim i mogao je gostima vizirati finale, no Labrović je majstorski reagirao u matnoj situaciji kada se dobar dio vratara već pomiri s pogotkom.


– Mislim da smo malo navijačima i pokidali živce, no to su takve utakmice, vjerujem da su na kraju bili zadovoljni viđenim – kaže Labrović. – Za neutralnog navijača bila je to vrhunska utakmica. Slavlje? Sve je ostalo samo na onom na travnjaku i u svlačionici. Svjesni smo da smo napravili dobar posao, ali tu ništa ne staje, još je puno važnih utakmica pred nama. Do svibnja sada sigurno više nećemo razmišljati o Kupu, a naravno da ćemo izvući dobre stvari iz te utakmice.


No, sve je možda moglo završiti u drukčijim tonovima da je Fućak bio precizan u velikoj šansi. Što vrataru tada obično prostruji glavom?




– U tim sekundama je sigurno bilo teško i njemu i meni. Sve se svodi na to tko će koga prevariti u trenutku. Uspio sam izaći kao pobjednik i itekako sam sretan zbog toga.


Rijeka je već ove sezone pobjeđivala Hajduk i Dinamo, ali nikako Osijek.


– Svaka pobjeda je posebna. Međutim, ova stvarno ima težinu. Je li i najdraža? I za mene je posebna jer je ovo moj prvi finale. Svakako je jedna od srcu dražih.


Sve odlični dečki


Labrović je uhvatio jako dobru formu. Uostalom, kao i momčad. No, vratarima je uvijek puno teže, svaka pogreška pod puno je većim povećalom.


– Odradili smo dobre pripreme i svakim danom nastojimo biti sve bolji i bolji. Već sam pola godine u Rijeci i adaptirao sam se na odličan rad. Sada su to samo plodovi svega toga.


Kod Rijeke se u kratkom vremenu dogodio preobražaj. Nakon slabih utakmica u Maksimiru i Gradskom vrtu, kada nije viđen niti jedan pravi udarac prema golu u dvije utakmice, momčad je nanizala četiri pobjede. I Osijeku zabila prva tri gola…


– Lijepa je to brojka. To vam dolazi s lijepim vremenom, ha, ha… Šalu na stranu, to su bile prve utakmice i malo treba da se momčad probudi i navikne na taj natjecateljski podražaj. Trebale su nam dvije, tri utakmice da dođemo u prepoznatljivu formu i samo se nadam da nećemo na ovome stati.


Labrovićeva pozicija među vratnicama zasigurno je jako dobra u praćenju igre suigrača. A ona se itekako digla u veznoj liniji s Gnezdom Čerinom, Selahijem i Pavičićem. »Probudio« se i na polušpici Vučkić


– Istina, jako su dobri. Ali ne samo oni, već i igrači koji su trenutačno na klupi. Kad uđu, odrade korektan posao i daju sve od sebe. Baš mi je drago što sam dio ove momčadi koja ima takve pojedince. Koji se bore i igraju sa srcem.


Rijeka je u nedjelju gost Hrvatskog dragovoljca. Nepoznanica nema niti s jedne strane, budući da u redovima Crno-plavih igra čak devet bivših igrača Bijelih.


– To definitivno ne umanjuje važnost i ozbiljnost sutrašnje utakmice. Najteže su utakmice s unaprijed upisanim bodovima. Dolazimo čvrstoga garda i kao momčad koja će dati maksimum za pobjedu. Svi se dobro poznajemo? Istina, sve su to odlični dečki. Jako dobro treniraju, a spletom okolnosti nisu se izborili za prvu postavu. Za njih i njihov razvoj je odlično što su odabrali klub poput Hrvatskog dragovoljca.


Klapa i raspored


Riječane je sigurno iscrpio Osijek, pogotovo produžeci, s druge strane kod domaćina neće nedostajati motiva.


– Produžeci nam ne idu u prilog, ali u dva dana odradili smo vrhunsku regeneraciju. Mislim da ćemo neovisno o tome biti spremni i orni kada u nedjelju istrčimo na travnjak.


S nedjeljnom utakmicom završava treći krug prvenstva i počinje odlučujuća runda. Rijeku čekaju tri gostovanja u nizu (Hrvatski dragovoljac, Gorica, Istra 1961), ali na Rujevicu potom svako drugo kolo dolaze Dinamo, Osijek i Hajduk.


– Sigurno da nam ide u prilog što derbije igramo doma. Međutim, ako ne daš sto posto, neovisno gdje se igra, ne možeš niti očekivati tri boda. Recept je maksimalan pristup, čvrsta i muška igra te prezentacija koja potvrđuje da zaslužujemo sami vrh. Prognoze su nezahvalne? Zasad nam ide dobro i nadam se da ćemo ovako nastaviti. Jedino ako budemo tako razmišljali i tako se ponašali, možemo očekivati što bolji plasman. Sve četiri momčadi jako su kvalitetne s puno odličnih igrača.


Atmosfera u riječkom taboru tradicionalno je jako dobra. Koliko su najnovije pobjede podigle homogenost momčadi?


– U Rijeci je uvijek dobra klapa, a pobjede samo dodatno dižu atmosferu. Svjesni smo da smo u otvorenoj borbi za titulu i u finalu Kupa, a to nam itekako mora biti veliki impuls za dalje.


Na zajedništvu posebno inzistira kapetan Drmić koji u toj ulozi mijenja ozlijeđenog Hrvoja Smolčića. Prvi »topnik« Bijelih bio je ljut zbog gola u 92. minuti, ali i pohvalio suigrača jer su utakmicu izvukli na karakter.


– To je neki splet okolnosti, međutim, puno je važnije što smo na kraju pokazali i ostavili srce na terenu. Pokazali smo snagu momčadi – zaključio je Labrović.



Navijačima kapa dolje

Poseban dio Rijekinog proljeća postaju i navijači. Protiv Osijeka na svoj su način »doteglili« momčad u pobjedničku luku.


– To je poseban osjećaj. Navijali su zdušno, ne 90, već 120 minuta. U drugom produžetku imali smo osjećaj kao da je prvo poluvrijeme. Skidam im kapu i pozivam ih da nas dođu i dalje podržavati u što većem broju – kaže Nediljko.