Čatež

VIDEO/FOTO Sturm preokrenuo protiv Rijeke u pripremnoj utakmici, Bijeli poveli golom Fruka

Denis Frančišković

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka

Riječani će prvenstvo nastaviti odigravanjem zaostale utakmice 4. kola protiv Gorice u Velikoj Gorici 24. siječnja



Nogometaši Rijeke poraženi su u drugoj pripremnoj utakmici u Čatežu, u najjačem testu zimskih priprema, bolji od Bijelih bio je austrijski doprvak Sturm Graz u utakmici koja je odigrana dvaput po 60, odnosno četiri puta po 30 minuta.


Riječani su rano poveli golom Fruka, no u završnici “prve četvrtine” te deset minuta kasnije Austrijanci su režirali preokret za konačnih – 1:2.





 


Bila je to poprilično dinamična utakmica u kojoj je Željko Sopić jesenskom doprvaku Austrije u prvih sat vremena suprostavio standardnu, najjaču postavu, pri čemu se igralo poprilično žustro i agresivno.


Riječani su često bili i pod visokim pritiskom, osjetili puno veći intezitet igre i duela nego protiv slabašnog Radomlja. Bijeli su igrali na refule, imali neke zapažene dionice, no poglavito u prvih sat vremena Sturm je ostavio dojam goropadnije i bolje momčadi. U “drugom dijelu” igrao se poprilično konfuzan nogomet s po jednom velikom šansom na obje strane.


Foto galerija: Rijeka : Sturm 1 - 2, pripremna utakmica Foto: HNK Rijeka


Riječani su utakmicu otvorili s najjačim snagama, Janković je bio starter umjesto Ilinkovića u odnosu na utakmicu s Radomljem u sustavu 4-1-4-1 s Hodžom kao zadnjim veznim igračem.


Nakon što je Camarin udarac (3′) s 18 metara fijuknuo kraj Labrovićevih rašlji, Bijeli su poveli. Fruk je u 7. minuti s 20 metara dobro, silovito i prizemno opalio, a neuhvatljiva lopta odsjela u vratarevu kutu – 1:0.


Jeftin gol


U 33. minuti Pjaca je u svom stilu nanizao nekoliko igrača uz korner crtu i dodao za Pašalića koji iz blizine slabo pucao, točnije zahvatio loptu za mlaku prijetnju.


U 37. Prass je na sličan način kao Camara zaprijetio Labroviću s 18 metara. Rijeka se našla pod popriličnim pritiskom, minutu kasnije Horvatov udarac odveo je loptu malo uz vratnicu, centimetri su spasili Labrovića.



Pritisak se Sturmu isplatio već u 39. minuti, Sarkaria se u šesnaestercu oslobodio Dilavera i dijagonalonom smjestio loptu u rašlje za efektan pogodak – 1:1.


Raspoloženi Fruk mogao je Bijele opet dovesti u vodstvo, njegov udarac u 46. minuti s 25 metara vratar je jedva izvukao ispod grede.


No, uslijedila je brzo kazna, u 49. minuti Rijeka je dobila jeftin gol. Sturm je brzo izveo korner, Prass ubacio iz kuta, a Camara rutinski iz blizine matirao Labrovića – 1:2.


Zlomislić spasio


I u 50-tim minutama Riječani su “opasno živjeli”, Austrijanci imali dvije jako dobre prigode.


U nastavku su Bijeli krenuli sa standardnom pričuvnom zadnjom linijom s Veigom i Bogojevićem na bokovima te stoperskim parom Radeljić – Galešić.



 


Petrovič i Pavlović su djelovali kao zadnji vezni, dok je ofenzivnije ispred njih svoje mjesto našao Ilinković. Ostalo je bilo po istom obrascu kao i protiv Radomlja, Grgić i Yansane na krilima te Obregon u vrhu napada.


Nakon novog visokog presinga protivnika, Rijeka je najbolju šansu imala preko Ilinkovića (71′) koji je na otvorenom udarcu s desetak metara pogodio igrača na crti, a Sturm imao dva daljinska pokušaja preko Fuseinija (89′) i Gazibegovića (100′).


Najveću šansu imao je pak preko Wlodarczyka koji je sam izašao ispred Zlomislića u 109. minuti, ali je riječki vratar u ulozi kapetana izašao kao pobjednik.


Riječani po povratku iz Čateža igraju još s Bravom (17. siječnja) i Opatijom (18. siječnja).