Analiza

Utakmica protiv Brava još jednom je pokazala da će mogućim Murićevim odlaskom Rijeka puno izgubiti

Denis Frančišković

Robert Murić prima čestitke suigrača

Robert Murić prima čestitke suigrača

Riječani su protiv četvrtoplasirane momčadi Prve slovenske lige odigrali dojmljivu partiju i izuzev dvije početne šanse Brava, sveli opasnosti susjeda na minimum



RIJEKA Nogometaši Rijeke odigrali su dvije pripremne utakmice tijekom zimskih priprema. U posljednjoj su svladali slovenski Bravo. Evo što su pokazale utkamice, posebno posljednja protiv Slovenaca.


Plusevi


BRAVO


Riječani su protiv četvrtoplasirane momčadi Prve slovenske lige odigrali dojmljivu partiju i izuzev dvije početne šanse Brava, sveli opasnosti susjeda na minimum. Napad je bio učinkovit, protok lopte brz i precizan, a sasvim nova obrana funkcionirala je poprilično solidno. Jednostavno i kompaktno odigrali su Bijeli.


ROBERT MURIĆ




Robert Murić još je jednom tijekom umaških priprema potvrdio da Bijelima daje kvalitetu više i njegovim mogućim odlaskom Bijeli će zasigurno puno izgubiti. Postigao je dva majstorska gola, dobro proigravao suigrače i s nekoliko minijatura u svom prepoznatljivom stilu zagrijao malobrojne gledatelje u Umagu.


ATMOSFERA


Unatoč svim problemima oko izostanaka i poglavito lošeg vremena prvog dijela priprema, ozračje među Riječanima u Stella Marisu je ono staro, prepoznatljivo i treba ga čuvati. Trener Goran Tomić kombinacijom profesionalno-ležernijeg pristupa stvorio je kvalitetan odnos na relaciji struka-igrači, a za pomoć uvijek su tu nazočni klupski operativci Dean Šćulac, Luka Ivančić, Robert Palikuča, Srećko Juričić…


Minusi


DOMŽALE


Rijeka je protiv Domžala u prvoj utakmici odigrala ispod očekivanja. Bila je poprilično blijeda i neopasna, a svoj dan nije imala niti obrana. Opravdanje se donekle može naći u umoru nakon prve faze priprema i nedostatku svježine i igrača. Jednostavno nije bilo prave ideje i okomitosti u igri.


IZOSTANCI


Brojni izostanci u obje utakmice, njih čak po osam, stvaraju treneru Tomiću u Umagu zasad najveće probleme u uigravanju i provođenju taktičkih zamisli. Nužno se to odražava i na utakmice. Šef struke priželjkuje da će se momčad prorijeđena uglavnom virusima i sitnim ozljedama kompletirati ovaj tjedan.


CRNA TOČKA


Bijela točka u Umagu je za Riječane postala crna. Iako je riječ o pripremnim utakmicama, znakovito je da su Bijeli promašili dva kaznena udarca. I Bušnja protiv Domžala i Abass protiv Brava loše su pucali pravo u vratare. Kad nema Murića i Drmića, očito momčad nema treće kvalitetno rješenje za jedanaesterce, što posebno dolazi do izražaja u završnicama utakmica kad je spomenuti dvojac zamijenjen.