Simon Rožman

Trener Rijeke zabrinut nakon Varaždina: “Energetski nismo bili na pravoj razini, pet igrača je izašlo zbog udaraca”

Davor Petrović

Simon Rožman/Foto D. KOVAČEVIĆ

Simon Rožman/Foto D. KOVAČEVIĆ

Strategija je bila da držimo dinamiku cijelu utakmicu, a dinamike uopće nije bilo - kaže Rožman



VARAŽDIN Trener »bijelih« Simon Rožman nije bio zadovoljan čvrstoćom i energijom koju je njegova momčad unijela u utakmicu s prvoligaškim »davljenikom«.


– Jako smo loše ušli u utakmicu, nikako da nam poteče igra. Bili smo i mekani u duelu i puno je bilo loših stvari. One što me brine su ozljede – rekao je Rožman dodajući: – I sada je pet igrača izašlo van zbog udaraca. Imali smo problema, pokušavali različite rotacije da bismo digli momčad, ali jednostavno nismo energetski bili na nekoj pravoj razini koja bi zadovoljavala. No, dobro. Glavu gore i idemo dalje.


U nastavku i posebno završnici utakmica se otvorila u otvoreno nadmetanje. I jedni i drugi mogli su do pobjede.




– Rekli smo da ćemo rotirati i svima dati šansu. Vidjeli smo, međutim, da to još nije razina koju bi mi svi skupa htjeli. Štefulj, Tomečak, Pavičić… dobili su udarce i morali smo raditi neplanirane izmjene. Na kraju smo išli i u neki rizik, otvorili smo prostor iza, a prema naprijed smo mogli bolje reagirati. Do sedamdesete minute razina igre nije očekivana, a onda je bilo samo »gore-dolje« tko će prije postignuti gol. I oni i mi išli smo na tri boda. Ta razina me ne zadovoljava – tvrdi Rožman.


Nema nikakvog alibija. Nismo bili na očekivanoj razini – rekao je Rožman


Trener Riječana otkrio je još jedan detalj oko strategije i dodao kako momčad već u utorak na Rujevici mora izgledati puno bolje protiv puno zahtjevnijeg protivnika.


– Strategija je bila da držimo dinamiku cijelu utakmicu, a dinamike uopće nije bilo. Dobro, to je jedna utakmica, dogodi se. Čestitke domaćinu na borbenosti. A nama u utorak dolazi Lokomotiva i moramo biti puno bolji. Na našem terenu i natopljenoj travi je neki drugi nogomet. No, nema nikakvog alibija. Nismo bili na očekivanoj razini. Sada nas čeka novi izazov i moramo biti puno bolji – zaključio je Rožman.