Goran Tomić

Trener Rijeke upozorava uoči susjedskog derbija: “Istra 1961 zaslužuje respekt, igraju drugačije nego prošle sezone”

Portal Novi list

Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Goran Tomić/Foto Arhiva NL

Kada se nalaziš u fazi stvaranja nove ekipe, igre i atmosfere bitno je da pobjeđuješ - rekao je trener bijelihRIJEKA Goran Tomić, trener Rijeke, najavio je nedjeljni ogled protiv Istre 1961 na Rujevici.


– Neću reći ništa novo ako kažem da je svaka utakmica izuzetno teška. Maksimalno se spremamo i sigurno da nam je želja nastaviti pobjednički niz.


Istra 1961 je pobijedila u prvom kolu, koje su njihove prednosti, a koje mane?
– Sigurno da pobjeda koju su ostvarili protiv H. dragovoljca zaslužuje respekt jer igrali su dobar nogomet i pokazali da imaju kvalitetu. Igraju drugačije nego prošle sezone, ali dosta dobro smo ih skautirali i bit ćemo spremni za njih.


Sezona je tek počela. proves uigravanja je u tijeku, kako se igrači u fizičkom smislu osjećaju?


– Igramo utakmice svaka tri dana, a mene posebno veseli što pobjeđujemo s time da pritom imamo dosta prostora za napredak. Kada se nalaziš u fazi stvaranja nove ekipe, igre i atmosfere bitno je da pobjeđuješ. To me veseli. Poručio bi navijačima da nam podrška puno znači, pogotovo kada se vidi da ekipa nije uigrana. Svi želimo da i protiv Istre 1961 dođu u što većem broju i da nas podrže – rekao je Tomić i dometnuo kako bi se Čerin mogao vratiti u konkurenciju za momčad.