Presica na Rujevici

Trener Rijeke upozorava uoči gostovanja u kvartu u kojem je odrastao:  “Znam da pola Rijeke živi za utakmicu s Hajdukom, ali…”

Denis Frančišković

Željko Sopić/M. LEVAK

Željko Sopić/M. LEVAK

Ja nisam taj i mene to sada najmanje zanima - rekao je Sopić

RIJEKA Nogometaši Rijeke gostujući krug od tri postaje zatvorit će nedjeljnim gostovanjem kod Rudeša, ujedno to je prva utakmica druge četvrtine prvenstva. U redovima Riječana zasad sve ide očekivano i po planu, a novi trobod u Kranjčevićevoj nameće se nekako kao logičan slijed dosadašnjih igara i rezultata. No, ranjeni Rudeš nije momčad koju treba još otpisivati. Domaćini imaju samo jedan bod, ali niti Slaven Belupo i Istra 1961 nikako nisu im nedostižni u prvoligaškom maratonu. Zato Sopić pomalo “puše i na hladno”.


– Utakmica protiv Rudeša za mene je posebna budući da je to kvart u kojem sam odrastao. Tamo sam napravio i prve ozbiljnije trenerske korake, dvije i pol godine bio trener i mogu reći da prikazane igre Rudeša ne odgovaraju broju od samo jednog osvojenog boda – kaže Sopić. – Ne budemo li bili maksimalni i dali sve od sebe, imat ćemo velikih problema. Moramo dati sve od sebe i pokušati uzeti tri boda, samo se to piše. Ostalo ništa, niti koja je utakmica za sedam dana, niti što će biti. Samo nas to zanima, nikakve “Babe Vange” i ostalo.


Sopić je itekako bio zadovoljan rezultatom u Koprivnici (0:1), ali jasno je naglasio da igra nije bila dobra.


– Istina, nije stvar samo prezentacije, postoje i neki dogovori. Jednostavno nismo se držali dogovora. Prepustili smo se “ho-ruk nogometu” u čemu je Slaven imao puno prekida i kornera, a to je uvijek nezahvalno. Jedna lopta može zalutati i možete se naći u nečemu što nikako ne želite. Rekao sam dečkima da igrači koju uđu moraju dati dodatni poticaj i moraju nas učiniti boljima. U toj utakmici, osim Radeljića, svi ostali su bili “ni na nebu ni na zemlji”. Utakmica je ušla u nemirne vode i na kraju smo pobijedili. Zasluženo ili nezasluženo. Moram pohvaliti dečke na karakteru jer Rijeka se i u najbolje vrijeme znala vraćati s takvih gostovanja spuštene glave. Nismo dobili gol i to je dobro. A da je bilo dobro, nije.


Rijeka je veliki favorit, završi li ogled na Poljudu bez pobjednika, a uzmu li Bijeli trobod, završiti će kao lideri.


– To znam, svi nas gledaju kao favorite. To su sve ovi ljudi koji dva puta vide loptu u dućanu s igračkama i misle da je to samo tako. Jednostavno samo upišeš tri boda i gotovo. Ne znam zašto uopće idemo u Zagreb. Znam da pola Rijeke živi za utakmicu s Hajdukom, ali ponavljam, ja nisam taj i mene to sada najmanje zanima. Tko se neće držati plana možda će opet izaći iz igre u 20. minuti. Te unaprijed odigrane utakmice i pobjede su najgore u životu. Prvo moramo skočiti pa reći “hop” – rezonira u svom stilu Sopić.