Sergej Jakirović

Trener Rijeke uoči gostovanja u Gradskom vrtu: “Dugo nismo pobijedili u Osijeku, želimo treće mjesto”

Denis Frančišković

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Očekujem pun stadion i motivirani Osijek - kaže trener Bijelih



RIJEKA  Nogometaši Rijeke u večernjim satima subote oprostit će se od još jedne uspješne sezone koja je ozbiljno prijetila da postane ona za dugi zaborav. No, novi trener Sergej Jakirović dobio je odriješene ruke i preporodio Bijele u svakom pogledu. U subotu Riječani ujedno imaju priliku pobjedom skočiti i na treće mjesto što bi kad se sve stavi na vagu bilo ravno osvajanju naslova kako voli reći trener Bijelih. Uistinu napravljen je veliki sportski podvig, a motiva ne bi trebalo nedostajati u srcu Slavonije.


Zanimljivo, Osijek i Rijeka dosad su jedni drugi u HNL-u pobjeđivali točno 35 puta. Rijeka ujedno ima prigodu za pobjedom uljepša i lošiji trend rezultata zadnjih godina, ponajviše četvrto osvojeno mjesto prošle godine.


– Čeka nas lijepa utakmica u jako dobrom ambijentu prije nego što se Osijek iz Gradskog vrta preseli na Pampas – kaže trener Jakirović. – Osijek je ispred nas i učinit ćemo sve da pobijedimo, nismo dugo pobijedili u Osijeku, od 2018. godine. Napravit ćemo sve da se dobro prezentiramo i da probamo sezonu završiti treći što bi bilo fenomenalno. Želimo se pokazati kao pravi sportaši koji teže ka pobjedi. Tražit ću maksimum. Očekujem pun stadion i motivirani Osijek.




Riječani nemaju problema s ozljedama i kartonima. Očekuju se u pravom izdanju za kraj sezone.


– Igrači će biti slobodni odmah nakon utakmice, okupljanje je 12. lipnja u 17 sati. Krećemo s radom, dva tjedna u Rijeci, a nakon toga 26. lipnja vjerojatno u Kranjsku Goru gdje bi trebali biti do 7. srpnja. Dosta je zauzetih termina pa je jedna od opcija i Pohorje – informira Jakirović.