Simon Rožman

Trener Rijeke uoči Dinama uživa Miškovićevu podršku: “Klub je pokazao veličinu, poruka predsjednika je na mjestu”

Portal Novi list

Damir Mišković/Foto PIXSELL

Damir Mišković/Foto PIXSELL

Poruka predsjednika je na mjestu, zahvalan sam mu na tome, da vidi u nama pošten rad. da želimo posebno sada kada nam ne ide - rekao je Rožman



RIJEKA Nogometaši Rijeke ove nedjelje dočekuju Dinamo, a trener “bijelih” Simon Rožman uoči dolaska prvaka kaže:


– Dolazi prvak, imaju 20 bodova više što sve kazuje o kvaliteti – govori Rožman. – Mi kao i uvijek razmišljamo najviše o sebi. Ispred nas dolazi mukotrpan rad da bi ostvarili ciljeve kluba. U posljednjim utakmicama smo imali previše peha, neiskorištenih prilika, nije nas nagradilo. Treba se vratiti osnovama naše međusobne suradnje. Moramo svi biti zajedno, jer to je jedini put, dakle da se radom vratimo osnovama i na terenu izgledamo kao ekipa koja teško prima golove i pritom ima malo više mirnoće u završnici. Razmišljamo u tom smjeru. Kroz mukotrpan rad će se iskristalizirati naši karakteri, naš duh i sigurno da, kao i svi u našem klubu, želimo biti jači i bolji. Svaki pogodak nam daje užitak, a svaki poraz nam donosi nešto za naučiti. Puno toga smo naučili. Rekao sam već da nema predaje, igrači dobro rade, a na terenu, po meni, ne izgledamo loše. Međutim, rezultat je taj koji te u datom momentu ne prati. Imam vjeru u igrače i jako podršku sa svih strana. Vjerujem da ćemo ovu utakmicu odigrati na našoj razini. Međutim to su ekipe koje nešto ptia. Borit ćemo se to osnova da možemo bolje.


Simon Rožman/Foto Arhiva NL




Dinamo dolazi na Rujevicu rasterećen. Modri su već osigurali naslov prvaka. Kako će to utjecati na pripremu utakmice?


Zamolio bih navijače, jer ovo nije vrijeme da pametujemo, da pokažu da vole klub – apelirao je trener Rijeke


– Dinamo je odmarao najbitnije igrače u posljednjoj utakmici i to sve govori. U Rijeku će doći s najboljom postavom i najviše energijom koju imaju u ovom trenutku. Mi se moramo suprostaviti, pokazati inat, karakter i kvalitetu. Samo je teren onaj koji pokazuje dobre i loše stvari. Možemo pričati što hoćemo, ali teren samo daje odgovore. Razmišljamo o sebi i znamo gdje hoćemo, u idućih mjesec dana ćemo vidjeti da li ćemo ostvariti ciljeve – dodao je trener Rijeke pa uputio apel navijačima.


– Zamolio bih navijače, jer ovo nije vrijeme da pametujemo, da pokažu da vole klub. Kada god je bila pozitivna atmosfera mi smo pokušavali sve dati. Volio da pomognemo igračima, motiv i želja su prisutni, trka je tu, ali neke stvari nam jednostavno idu naopako.


Predsjednik Damir Mišković je igračima i stožeru poslao poruku podrške.


– Klub je pokazao svoju veličinu, slogan “Zajedno smo Rijeka” znači da samo svi zajedno možemo naprijed. Svi igrači vide da imaju jako potporu stožera i uprave kluba. Mi iz stožera radimo što možemo, pričamo i tražimo informacije od svugdje samo kako bi ovaj klub svakim danom bio bolji. Poruka predsjednika je na mjestu, zahvalan sam mu na tome, da vidi u nama pošten rad. da želimo posebno sada kada nam ne ide. Treba nam dobar rezultat da nas izvuče iz svega toga – poručio je Rožman.