Sergej Jakirović

Trener Rijeke na presici uoči Šibenika progovorio o čistki u svlačionici: “I Hajduk se zahvalio desetorici igrača…”

Denis Frančišković

Sergej Jakirović/Foto S. DRECHSLER

Sergej Jakirović/Foto S. DRECHSLER

Mi smo procijenili da ti igrači nisu ono što želimo u ovom trenutku, nisu bolji od igrača koji trenutno igraju - rekao je trener Rijeke

RIJEKA Nogometaši Rijeke vrlo su brzo prionuli “operaciji Šubićevac” nakon vrijednog boda i obećavajuće igre u Gradskom vrtu. Rijeka odrađuje drugo u nizu gostovanje, serija će se protegnuti još na ono treće, Jadranski derbi.


– Važna utakmica i za nas i za Šibenik. U Osijeku smo srušili dvije tradicije, a sada se opet želimo još bolje prezentirati – kaže trener Sergej Jakirović. – Gledali smo Šibenčane protiv Hajduka i odigrali su dobru utakmicu u jako teškim uvjetima. Pružili su i jako dobar otpor što možda mnogi nisu očekivali. No, ja znam kako moj kolega Cvitanović radi, odgovoran je i studiozan i on je velika vrijednost kluba. Vidi se organizacija igre i taktička disciplina. Sigurno da imaju igrače koji mogu donijeti opasnost pred naš gol. To su Čop, Delić i Arai. Sad su dobili i Hiroša iz Osijeka kojeg znam iz BiH lige. Lijevo krilo je koje može raditi razliku. Čanađiju sam trenirao u Gorici, zahvalan je vezni igrač s dosta iskustva. Očekuje nas zahtjevna utakmica u kojoj želimo nešto uzeti. Pobjedom možemo pobjeći Šibenčanima? Naravno, ono što se kaže utakmica vrijedi šest bodova. Sva tri rezultata su u igri, pobjedu želimo i mi i Šibenik, a sada, puno ovisi o nama.


Pripreme za Šibenik teku usporedo s novom rundom “otpisanih” na Rujevici.


– I Hajduk se riješio deset igrača pa se o tome ne piše toliko. Nije nas to ništa poremetilo. Jednostavno, ja moram donositi odluke u smislu toga što je najbolje za momčad. Mi smo procijenili da ti igrači nisu ono što želimo u ovom trenutku, nisu bolji od igrača koji trenutno igraju. Imam iskustva s time i u budućnosti bi možda moglo biti problema i bolje onda reći igraču iskreno, pošteno i direktno da potraži nove sredine. Naravno da klub poštuje njihove ugovore. Jednostavno, nisu me uvjerili da mogu odgovoriti na zahtjeve bolje od onih koji trenutno igraju. Ja sam taj koji to mora reći i pojasniti, ali tu je sportski sektor kluba koji se složio sa svim. Takav je život, nemam ništa protiv nikoga, gledam samo travnjak. I kako bi moja momčad bila što bolja – kaže Jakirović.


Za Šubićevac su svi spremni, nema jedino Vukčevića koji ima tri žuta kartona. Alternaciju su mu Goda i Bodetić. Banda konkurira za prvi sastav, a Mitrović je jako dobro odradio ovaj tjedan priprema.