Presica na Rujevici

Trener nogometaša Rijeke uoči sudara s Lokomotivom: “Imamo posla s ozbiljnom ekipom…”

Zlatko Horvat

Sergej Jakirović/Foto V. KARUZA

Sergej Jakirović/Foto V. KARUZA

Izađu na teren i uživaju u nogometu i zato moramo voditi računa da to anuliramo, zaustavimo ih i iskoriistimo njihove mane - kaže Jakirović



RIJEKA   Sedam utakmica, šest pobjeda uz jedan poraz, od Hajduka na Poljudu, uz ukupnu gol-razliku 22:3, rezime je dosadašnjeg učinka nogometaša Rijeke ove sezone. No, vremena za predah nema, samo tri dana poslije plasmana u “playoff” Konferencijske lige, Bijele čeka peto kolo SuperSport HNL-a i dvoboj s Lokomotivom na Rujevici (nedjelja 21.05).


– U goste nam dolazi mlada, potentna momčad koja se dosta promijenila, pogotovo u ofenzivnom dijelu. Imaju nekoliko talentiranih, potentnih igrača koji su prošle sezone igrali za Jarun. I dalje ne znamo hoće li doći kompletni. Vidim da im je došao Kulenović, ali ne znamo što će biti sa Stojkovićem i Kačavendom, jesu li uopće u sastavu za ovu utakmicu. Bilo kako bilo, pripremit ćemo se najnormalnije. Više vodimo računa kako ćemo mi, jesmo li se uspjeli regenerirati. Ne vjerujem ni da ću poslije posljednjeg treninga odlučiti tko će igrati, već na dan utakmice s obzirom na to da se igra navečer. I dalje imamo rovitih igrača, posljedice udaraca s posljednje utakmice. Zato ćemo na uoči susreta odlučiti kako ćemo i što ćemo – kaže trener Rijeke Sergej Jakirović.


U dosadašnjih sedam utakmica Jakirović je koristio 24 igrača. Petorica su imali minute u svim utakmicama, vratar Labrović, te Veldin Hodža, Toni Fruk, Niko Janković i Franjo Ivanović, dečki od 19 do 22 godine.




– Ima onih koji igraju svaku utakmicu, ali ti mladi su zaigrani, na njima vidiš da nisu umorni. Kada ih pitaš, oni su poletni, što je super i očekivano. Ali moramo voditi računa, pogotovo na bočnim pozicijama, jer imaju dosta ponavljanja u oba smjera. Najčešće rotiramo u tom segmentu i u vezi, u kojoj moramo imati energiju da bismo u samoj utakmici proveli zamisli u djelo. Zato mislim da igrači mogu biti rastrčani svih 90 minuta, zato i rotiramo jer je jako bitno da imamo energiju, da smo svježi, gladni utakmica.


Jakirović, bez obzira na neke ozljede iz posljednje utakmice s B36 Torshavnom, ima na raspolaganju više igrača u odnosu na četvrtak.


– Obregon se oporavio i u petak je normalno odradio trening. Ivanović je dobio neki udarac i bilo je bolno, ali to ne bi trebalo stvarati neke probleme. Banda i Dilaver su se priključili dan kasnije pa očekujem njihov nastup.


Lokosi su u prva tri prvenstvena nastupa osvojili samo dva domaća boda (Istra 1961, Varaždin), u kojima su se vraćali iz rezultatskog minusa.


– Istina, ali stvaraju puno šansi. Imaju karakter, jer ako gubiš od Varaždina s 2:0 u dvadesetoj minuti, a igraš kao da se ništa ne događa, kao da je 0:0, te na kraju se dvaput vratiš iz minusa od dva gola… Da je do kraja ostala još koja minuta, možda bi i pobijedili. Imamo posla s ozbiljnom ekipom. Meni oni uvijek djeluju rasterećeno, nešto slično kao Varaždin. Izađu na teren i uživaju u nogometu i zato moramo voditi računa da to anuliramo, zaustavimo ih i iskoriistimo njihove mane.