Susret u Napulju

Trener i kapetan Rijeke zadovoljni unatoč porazu: “Možemo biti ponosni na ono što smo pokazali. Nismo se prepali”

Mateo Sučić

Simon Rožman/Foto HNK Rijeka

Simon Rožman/Foto HNK Rijeka

Igramo protiv svjetskih klasa, nismo sretni zbog poraza, ali ponašali smo se kako treba, na maksimalnoj razini i zato čestitke svima - rekao je Rožman



NAPULJ Još jedna utakmica u kojoj je dojam bolji od rezultata. Rijeka je bila hrabra, ali bez bodova će se vratiti iz Napulja.


– Moram čestitati igračima jer su odigrali utakmicu na visokoj razini, rekao bih na maksimumu. Imali smo svoje prilike za pogodak kojim bismo uveli nervozu u njihove redove. Pokazali smo disciplinu i zajedništvo koji su na europskoj razini potrebni. Igramo protiv svjetskih klasa, nismo sretni zbog poraza, ali ponašali smo se kako treba, na maksimalnoj razini i zato čestitke svima – rekao je Rožman, koji je još jednom iskazao i žaljenje što “bijeli” nisu odigrali Europu u punom sastavu.


– Naša najveća želja je bila imati sreće sa zdravljem u Europi kako bismo se mogli polazati u najboljem izdanju. Do sada na to nije uspjelo i sigurno ostaje žal. Žal je i što nema navijača, zaslužili smo podršku kako bismo uživali u ovome što igramo. Siguran sam da će jedna od momčadi koje prođu ovu skupinu biti jedan od kandidata za osvajanje Europske lige. Bez pauze, ide nas iz lošeg u gore, ali samo pozitiva, raditi u istom ritmu pa u preostale dvije utakmice skupo prodati kožu.


Slično je rezonirao i Andrijašević.




– Odigrali smo dobru i zrelu utakmicu, šteta zbog autogola na kraju poluvremena. Imali smo svoje prilike, ali možemo biti ponosni na ono što smo pokazali. Nismo se prepali protiv momčadi za koju znamo kakva je. Pohvale suigračima jer smo dali sve od sebe – rekao je kapetan “bijelih” pa otkrio i koji je bio plan na San Paolu.


– Znali smo da će Napoli kontrolirati posjed, tražili smo prilike preko kontri… Nedostajalo je malo mirnoće u završnici, možda i sreće da nam nešto uđe. Kada je Napoli poveo bilo im je lakše igrati, zato šteta što nismo došli do boda – poručio je Andrijašević.