Rijeka vs. S. Belupo

Stoper Rijeke uoči večerašnjeg ogleda sa Slaven Belupom: “Treba nam pobjeda za samopouzdanje”

Zlatko Horvat

Mateo Pavlović/V. KARUZA

Mateo Pavlović/V. KARUZA

Nadamo se pozitivnoj seriji - kaže Pavlović



RIJEKA  Pavlovići su okupirali Rujevicu. Mateo Pavlović, 32-godišnji dugokosi igrač Bijelih stigao iz francuskog Amiensa, zauzeo je svoje mjesto u obrani, dok je njegov otac Luka preuzeo omladinsku školu Rijeke.


– Poslije deset godina vratio sam se, možemo reći, doma. Dobro mi je, naši ljudi, naš mentalitet. Iskreno, to mi je nedostajalo. Dobro se osjećam u Rijeci, samo moramo početi pobjeđivati i bit će sve dobro – kaže Mateo Pavlović.


Zagrepčani koji su igrali u Rijeci uglavnom su živjeli u Opatiji. S obzirom na to da je Pavlović izdanak omladinske škole Dinama i Zagreba, nastavio je tu tradiciju.




– Pronašao sam stan u Opatiji, odmah mi se otvorilo. Snašao sam se. Sve je super, samo moramo početi dobro igrati i pobjeđivati, onda će biti sve bolje. Klub je na vrhunskoj razini, od kampa, ambulante, terena, teretane. Uvjeti su na vrhunskoj razini, Rujevica može parirati svakom klubu u Francuskoj, gdje god sam bio.


Košarkaši


Mateo je visok 198 centimetara, baš kao i Anton Krešić. Košarkaši…


– I dva stopera Liverpoola mogu igrati košarku… Krešić i ja smo dobar tandem, možemo se samo još više nadopunjavati i usavršavati da bismo iz utakmice u utakmicu bili sve bolji i bolji.


Prva prilika za dokazivanje je večeras protiv Slaven Belupa. Za Riječane bi treća domaća utakmica sezone trebala biti sreća. Poraženi su od Djurgardena (1:2), dok su s Goricom remizirali (1:1).


– Dat ćemo sve od sebe da sačuvamo mrežu netaknutom. Najvažnije je da pobijedimo.


Pavlović je jedini od svih novopridošlih igrača koji se ustalio u prvih jedanaest. Odigrao je svih 90 minuta u svih pet utakmica Bijelih. Znak da je jedan od lidera i u svlačionici.


– Uvijek sam spreman preuzeti odgovornost. Nisam najstariji, ali sam odmah iza Vrančića i od mene se očekuje da pomognem mladim igračima, dam im pokoji savjet. Znam da ljudi ovdje imaju velika očekivanja. Nisam podcijenio HNL vrativši se iz Francuske. Spreman sam na sve izazove, radujem se što sam u Rijeci, kao i dokazivanje iz dana u dan.


Kava i kosa

– Slobodno vrijeme? Volim otići s prijateljima na kavu. Ili u Gorski kotar, u prirodu.


Voli i ribolov.


– Nisam dugo. Mogao bih i to. S obzirom na to da prvi put igram i živim na moru, trebalo bi i to isprobati.


Priznaje da mu za pranje kose treba dvadesetak minuta.


– Srećom, ne moram je prati svaki dan. Jednom tjedno…

Prije nepunih deset godina Pavlović je potpisao za Werder. Poslije posudbe u Mađarskoj igrao je u Njemačkoj i Francuskoj. Kakav je HNL zatekao?


– Znao sam da ima dobrih igrača. Svaka je utakmica teška, ne smiješ nikog podcijeniti. Nogomet je danas takav – surov. Ako nisi dobar, uvijek te netko može zamijeniti. Dok god igraš, uvijek se dokazuješ. Bez trke, zalaganja i htijenja, danas se ne može igrati nogomet. I ako nisi sto posto spreman. Francuska? Igra je fizički drukčija, tamo su igrači jači, brži i spremniji, ali ne zaostajemo mi za njima. Tamo se jedino malo više trči, u jačem tempu. Igrači su tehnički savršeni i to je ono što radi razliku.


Optimizam


Tri primljena pogotka u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive nikome u bijelom taboru nisu dobro sjela. Za početak je nužno stabilizirati obranu, koja je u posljednja četiri službena susreta inkasirala osam golova.


– U posljednjoj utakmici primili smo tri gola, što igrače malo boli. Dobro, optimizam možemo graditi na dobroj igri, stvarali smo neke šanse. Nadamo se da će danas biti bolje. Osobno neću reći da sam zadovoljan, ali uvijek može bolje i dat ću sve od sebe da bude tako. Imamo dobar raspored, ali idemo korak po korak. Najprije Slaven Belupo. Treba nam ta pobjeda da bismo podigli samopouzdanje kao momčad i kao pojedinci, koji su malo digli formu. Nadamo se pozitivnoj seriji.


U Slaven Belupu ima jednog bivšeg suigrača, nekadašnjeg igrača Bijelih Ivana Krstanovića.


– Igrali smo zajedno, ali ne znam hoće li on večeras nastupiti. Produžio je, još je tu. Nije lako igrati protiv njega i ostalih mladih. Nezgodna su momčad, koja je dobro krenula u prvenstvo. Mi moramo od početka krenuti hrabro i odlučno, tražiti tri boda, nema nam druge.



Standings provided by SofaScore LiveScore