Franjo Lazar na Poljudu

Što se to događa na Rujevici? Nakon Dinama i Istre 1961 i Hajduk odvodi iz Rijeke darovitog veznjaka

Portal Novi list

Franjo Lazar bio je kapetan kadetske momčadi Rijeke

Franjo Lazar bio je kapetan kadetske momčadi Rijeke

Franjo Lazar je po svim pokazateljima jedan od najvećih dragulja u omladinskom pogonu Rijeke na kojega su oko bacili i neki inozemni klubovi poput Bayera ili WerderaRIJEKA Mediji vrlo bliski Hajduku dojavljuju zanimljivu informaciju: Franjo Lazar, kapetan kadetske momčadi Rijeke, na putu je prelaska u omladinski pogon kluba s Poljuda. Na stranicama dalmatinskogportala tvrde da je to gotova stvar i da je Hajduk nakon neuspješnog pokušaja transfera jednog od najtalentiranijih klinaca Dinama (modri su mu odmah pod nos gurnuli novi ugovor) posegnuo za pojačanjem na Rujevicu. Lazar je inače po svim pokazateljima jedan od najvećih dragulja u omladinskom pogonu Rijeke na kojega su oko bacili i neki inozemni klubovi poput Bayera ili Werdera. Ako je vjerovati informacijama koje dopiru s juga ovaj daroviti dečko iz Malinske će karijeru nastaviti u bilom dresu.


Dinamo je ne tako davno angažirao braniča Maru Katinića, a uoči ove sezone nekolicina klinaca otišla je u redove omladinskog pogona Istre 1961


Lazar nije ni prvi ni posljednji mladi igrač Rijeke koji će se okušati negdje drugdje, ali je simptomatično da je u posljednje vrijeme mnogo talentiranih nogometaša poniklih u Rijekinoj školi nogometa odlučilo promijeniti mjesto školovanja i napustiti Rujevicu iako mladi igrači Rijeke nikada nisu imali bolje infrastrukturalne uvjete za razvoj. Dinamo je ne tako davno angažirao braniča Maru Katinića, a uoči ove sezone nekolicina klinaca otišla je u redove omladinskog pogona Istre 1961. Katinić i Lazar su reprezentativci, dakle vrijednosti koje su na vrijeme uočile i HNS-ove stručne službe. Jasno je da u vremenima kada na Rujevici mladi igrači dobivaju sve više prostora i kada klub namjerava živjeti od prodaje onoga što proizvede ovo niti u kojem slučajnu nisu dobri pokazatelji.