Slobodno vrijeme u Španjolskoj

Što nogometaši Rijeke rade uoči kasnovečernje utakmice? Pomaže moderna tehnologija, a bježanja iz hotela više nema…

Mateo Sučić

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka

Prošla su i vremena bježanja iz hotela, rijetki su danas u nogometu takvi fakini. Uz to, u San Sebastianu, kao i u Napulju prošli tjedan, od 22 sata navečer do 6 sati ujutro traje policijski sat, a oni koji se bez posebne dozvole u to vrijeme zateknu na ulici plaćaju kaznu od čak 600 eura



SAN SEBASTIAN Dugi su dani nogometaša Rijeke čekajući utakmicu u 21 sat. Počinju doručkom, a zadnje pripreme za večernji ogled obično kreću oko 12 sati kada je zakazana šetnja i razgibavanje ispred hotela. Slijedi ručak, dnevni odmor, pa sastanak i užina uoči polaska na stadion.


Puno je tu slobodnog vremena unutar četiri zida hotelske sobe pa se igrači moraju snalaziti na razne načine. Uglavnom se gledaju filmovi ili igraju igrice, dolaskom modernih tehnologija prošla su vremena kada se u slobodnim trenucima kartalo, a igrači koriste priliku i za neke svoje hobije.


Kažu da su neki u tim karantenama uoči utakmica naučili svirati usnu harmoniku, neki čitaju knjige, neki uče strane jezike… Ali u globalu svi kažu da je najteže izgurati dan utakmice kada se ista, kao ovog četvrtka u San Sebastianu, igra tek u 21 sat navečer.




Za razliku od članova stožera koji mogu i obići grad, igrači ga vide iz aviona, autobusa ili s prozora svojih soba budući da ostaju u hotelu ili neposredno ispred njega. Prošla su i vremena bježanja iz hotela, rijetki su danas u nogometu takvi fakini. Uz to, u San Sebastianu, kao i u Napulju prošli tjedan, od 22 sata navečer do 6 sati ujutro traje policijski sat, a oni koji se bez posebne dozvole u to vrijeme zateknu na ulici plaćaju kaznu od čak 600 eura.


Mnogima taj dugački period u kojem se kroz dan čeka utakmica dobro dože za fokus na ono što slijedi, za razgovor i pregledavanje nekih snimki s igračkim navikama suparnika, a bitna je stavka i doziranje igrača. Neke da ne izgore od velike želje i iščekivanja utakmice, druge da se ne uspavaju do njezina početka.